JOsurile de la J.O. din Londra

Azi este despre JOsurile de la JO Londra 2012. Au fost cateva momente in timpul Jocurilor Olimpice care ne-au coborat rapid de pe culmile olimpismului 🙁

Sa-nceapa Olimpiada londoneza! Olimpiada hazlie Multumim sportivilor români Multumiri 2 0 oltenesti complete Video Sambata Olimpica JOsurile de la JO

JOsurile de la JO

Despre un moment penibil am scris aici. A fost momentul cand o riguroasa arbitra/arbitru din Austria a uitat sa porneasca cronometrul de cateva ori la rand. Avantajand astfel o sportiva din Germania, dezavantajand o coreeanca si uimind o lume intreaga. Am zis atunci uite mah, ca nici macar nemtii nu sunt toti nemti. Bine macar ca echipa Coreei si-a luat revansa in finala.

Despre cum au fost punctate gimnastele noastre in comparatie cu americancele nu mai vreau sa-mi amintesc. Poate sunt eu subiectiv… Dar cei din sala care fluierau sau americanii care au comentat pe canalele Social Media n-aveau aceeasi subiectivitate.

Am inteles ca a mai fost un sportiv iranian dezavantajat de arbitri. N-am vazut, nu comentez mai mult. Insa aseara am vazut finala la handbal feminin, intre Muntenegru si Norvegia.

M-am gandit initial ca sunt eu subiectiv si tin cu Muntenegrul. Din motive de simpatie fata de ex-iugoslavi si pentru ca doua sârboaice din nationala muntenegreana joaca la Oltchim. Dar cand si prietenii cu care urmaream meciul au zis clar ca arbitrele frantuzoaice avantajeaza Norvegia, ce sa mai spun.

Inclusiv comentatorii de la TV

Ce vreau sa spun cu aceste observatii neolimpice? Nu m-as fi asteptat ca acest comportament mai degraba balcanic sa fie practicat de reprezentanti ai spatiului germanic sau francez. Oare sa fie si acesta un semn de globalizare?

Sper ca nu! Deocamdata sa ne bucuram ca aceste slabiciuni europene au fost izolate si sa speram ca n-au stirbit din prestigiul Jocurilor Olimpice!

Spor(t)!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.