E bine sa stii TOT ce misca!

E bine sa stii tot ce misca šŸ™‚ Lucrez intr-o firma de automatizari industriale. Iar printre lucrarile efectuate la diversi clienti se numara si monitorizarea fluxului tehnologic. Adica tot ce misca pentru productie.

E bine sa stii tot ce misca

E bine sa stii TOT ce misca

Astfel, in fiecare moment dispecerul stie care utilaje functioneaza, monitorizeaza diversi parametri si are o imagine de ansamblu a fluxului tehnologic.

Exista si utilaje care necesita supraveghere umana permanenta la fata locului. Pentru acestea beneficiarii s-au gandit sa inlocuiasca interfoanele vechi cu telefoaneĀ digitale pe fibra optica. Plus montarea unor camere de supraveghere in punctele cheie ale fluxului tehnologic, imaginileĀ urmand sa fie „colectate” in acelasi dispecerat.

Planul era sa se monteze intai telefoanele, dupa care se facea proba in dispecerat. Apoi se montau si camerele de supraveghere, acestea fiind mai putine.

Au montat telefoanele si au inceput sa sune la cateva utilaje pentru a savura calitatea sunetului. Nu se putea compara cu vechile interfoane care tiuiau si nuĀ auzeai nimic din cauza zgomotului de fond. Dispecerele erau incantate ca nu mai erau nevoite sa tipe in interfoane.

Intamplari adevarate

Eu deja notasem pe calculator numarul de telefon in dreptul fiecarui utilaj din fluxul tehnologic, cand aĀ venit si domnul director. Observand modificarea pe calculator m-a intrebat:

– Vrei sa zici ca daca formez numarul asta, imi raspunde omul de pe utilajul respectiv?

– Da domnu’ director! Zic eu mandru, ca doar verificasem inainte.

Si pune dom’ director mana pe telefon, formeaza numarul si… pauza. Nici macar nu mai suna.Ā Noi am ramas blocati, nu mai stiam ce sa zicem.Ā Tot dom’ director, om cu experienta, i-a dat de cap. Si-a intrebat mai intai oamenii daca au montat telefonul acolo.

– Da dom’ director, uitati si procesul verbal!

– Atunci ia duceti-va si vedeti daca mai este acolo, ca am impresia ca l-au furat deja.

S-au dus oamenii si dupa 15 minute au sunat la dispecer. De pe mobil.

– A avut dreptate domnul director, nu mai este niciun telefon.

Bucuros ca se aude telefonul de la distanta, omul de la utilajul respectiv se indepartase cateva minute de „minunatie” si-o pierduse din raza vizuala.Ā Fiind telefoane speciale, „nefolosibile” in aplicatii „domestice”, nu s-ar fi gandit ca le poate fura cineva.

Realitatea din teren

Dar realitatea bate planurile, astfel incat tot domnul director a schimbat planul.Ā Ne-a cerut sa montam camerele in asa fel incat sa supravegheze si punctele cheie ale fluxului tehnologic. Dar si telefoanele digitale deja montate.

De data asta planulĀ a mers, acela fiind primul si ultimul telefon „dat disparut”.

Va puteti inchipui cum ar fi fost sa fi avut pe vremea aia o camera de supraveghereĀ Plug and ViewĀ si sa sune dom’ director la dispecer de pe smartphone?

– Dispeceratu’, vedeti mai ca a adormit Dorel si a cazut de pe scaun. Si in timpul asta subtilizeaza „magnetii” toata tehnologia. Noroc cu Edi(view) ca vede totĀ si-mi trimite si mie!

Spor supraveghetor!

Particip cu acest articol laĀ SuperBlog 2012.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.