Ziua Mondiala a Alimentatiei

Ziua Mondiala a Alimentatiei
Lasati ceasurile rele, azi e marti dar si 16 Octombrie, cand sarbatorim Ziua Mondiala a Alimentatiei. Menirea acestei zile este sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei hranei dar si a existentei foametei, malnutritiei si saraciei.

Suntem foarte atenti cand ne imbracam sau cand cumparam o masina sau un gadget, insa dam o importanta mai mica tocmai alimentatiei, desi „hrana este o conditie a supravietuirii si bunastarii omului, o nevoie umana fundamentala”.

Tema Zile Mondiale a Alimentatiei din 2012 are legatura si cu criza si cu solidaritatea: Uniti împotriva foametei/Pretul alimentelor – de la criza la stabilitate.

Mi-am adus aminte de o abordare deosebita privind calitatea si pretul hranei. V-am mai spus despre Lite Ultra cu Aminotein, dar poate n-ati retinut de ce s-a ales soia ca sursa pentru proteine.

Din punct de vedere calitativ:

  • proteinele din soia sunt proteine de calitate superioara
  • sursa de proteine echivalenta ca si calitate cu consumul unui ou
  • contine putine grasimi si grasimi saturate
  • nu contine colesterol
  • nu contine lactoza
  • alternativa vegetariana pentru proteine
  • singura proteina vegetala cu rezultate clinice testate

Sa aruncam o privire (de fapt 3 priviri) si pe partea economica:
D.p.d.v. al productivitatii:

productivitate soia

D.p.d.v. al preturilor pe termen lung:

preturi pe termen lung

D.p.d.v. al eficientei consumului de apa:

eficienta consumului de apa

Cum vi se pare o astfel de abordare?
Dar un supliment nutritiv rezultat dupa o astfel de cercetare?

Spor hranitor!

2 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.