Voucher spre o destinatie de vis

Ma bucur sa particip la aceasta proba verde de la SuperBlog. M-as bucura daca as castiga un voucher spre o destinatie la alegere.

nH Hotels

Voucher spre o destinatie de vis

Natural, m-as indrepta spre Africa, continentul verde, pentru vegetatia luxurianta si pentru farmecul natural al destinatiei. Si pentru motivul ca nH Hotels ofera aceleasi servicii de calitate pe toate cele 3 continente. Iar dupa sejurul din Africa as poposi la nH Hotels in Romania, pentru a testa daca serviciile sunt la fel de verzi 🙂

Cum ar fi o experienta verde, pe continentul verde intr-unul dintre hotelurile nH Hotels? De vis!

Iti dai seama ca ai ajuns intr-un lant hotelier international care respecta mediul inca de la receptie.

receptie nH Hotels

Energia din surse regenerabile si calculatoarele configurate pe Energy Star Sleep Mode sunt primele detalii verzi care-ti fac placere. In plus, un minim consum de hartie si de formalitati sunt un mod placut de intampinare. Aceste 2 minime au condus la o economie de hartie de 2,5 tone in ultimii ani.

Formalitatile indeplinite, urmatorul pas este la dus 🙂

voucher spre o destinatie de vis

Fara sa stii, in timp ce faci un binemeritat dus, economisesti apa. Chiar asa. In camerele de baie au fost introduse dispozitive speciale care „mixeaza” apa cu aerul. In acest fel in ultimii 3 ani s-au economisit peste 1,5 milioane m3 de apa.

Vei fi incantat sa folosesti gama de cosmetice „Aqua de la Tierra” in ambalaje oxo-biodegradabile. Adica ambalaje care permit biodegradarea in 7 ani, fata de sute de ani in biodegradarea standard

Dupa un dus, cu alti ochi vezi camera de hotel.

sufragerie nH Hotels

Si chiar daca asta nu se vede, trebuie sa stiti ca amprenta de carbon a camerelor nH Hotels este de 8,7 kg CO2/turist/noapte. Aceasta fiind redusa cu 48 milioane kg CO2, adica echivalentul plantarii a 63890 de copaci.

Iar daca nu credeti, puteti calcula impactul sejurului asupra mediului cu ajutorul unui calculator al amprentei de carbon.

Si voua va este foame?

Urmatoarea etapa a experientei hoteliere este restaurantul.

voucher spre o destinatie de vis la nH Hotels

Aici ma astept sa gasesc mancare organica, provenita din surse fara ingrasaminte chimice sau insecticide. De asemenea, ma astept sa gasesc si meniuri fara carne, fiind cunoscut ca astfel de meniuri sunt mai prietenoase cu mediul decat cele bazate masiv pe carne. Nu in ultimul rand astept sa ma rasfat cu fructe si legume locale, proaspete si ademenitoare.

Dupa masa altfel se vede si sala de conferinte de tip eco-meetings.

sala de conferinte nH Hotels

Ma imaginez aici participand la un curs de turism ecologic.

Dupa cateva ore de conferinta verde, m-as indrepta inspre piscina hotelului, dotata cu cele mai moderne eco-tehnologii.

voucher spre o destinatie de vis

Hai sa dam o raita!

Sau as da o raita prin imprejurimi, avand la dispozitie masini electrice.

masini electrice

Sunt si biciclete puse la dispozitie de hotel.

parcare biciclete

Ma astept sa fie deja pregatite trasee turistice pentru a descoperi cultura, gastronomia si traditiile locale.

Dupa o prima zi plina de surprize, revenirea la hotel ne rezerva altele.

dormitor nH Hotels

Din dormitor lipsesc materialele care in mod normal sunt realizate din plastic, acestea fiind inlocuite cu materiale oxo-biodegradabile.

Inainte de prima noapte intr-un paradis verde, abia mai ai timp sa vezi terasa hotelului

acoperis nH Hotels

Aici unde poti observa tehnologiile folosite pentru utilizarea apei de ploaie. Sau reutilizarea apei reciclate pentru irigarea spatiilor verzi care sunt prezente din abundenta.

Vazut de afara in prag de seara, nu-ti dai seama ca un hotel din lantul nH Hotels foloseste energie verde sau echipamente cu consum redus de energie.

nH Hotels

Dar trebuie sa pasesti in interiorul hotelulului pentru a beneficia din plin de energia pozitiva care emana din felul de a fi al personalului si din ambianta hotelului. Energia pozitiva este singura energie la care nu se face economie la nH Hotels.

Si a fost doar prima zi din sejurul de vis, cu „v” de la verde. Chiar daca prin absurd urmatoarele zile ar avea acelasi program, le-ai percepe altfel, descoperind noi si noi semnificatii, deoarece o astfel de experienta te transforma ca om. Iar omul de azi, imbogatit cu experientele de ieri, priveste altfel spre zilele viitoare.

Am ales sa descriu acest sejur in 15 puncte, exact ca in manifestul verde-ecoptimist al nH Hotels.

Spor eco-descoperitor!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.