Din nou despre Facebook

Spuneam cu putin timp in urma despre Grupurile Facebook. Azi e din nou despre Facebook.

Leapsa cu profil Facebook vs face to face. Trafic pe site sau blog. Joia utila pentru Facebook Din nou despre Facebook

Din nou despre Facebook

Am mai intrat in cateva grupuri FB pe care le-am descoperit la prietenii mei. Iar dupa aceea am facut un mic experiment, in sensul ca mi-am promovat blogul cateva zile exclusiv pe FB.

Evident ca promovand mai mult pe FB, in Analytics am vut cresteri de 3 la rubrica Referrals Facebook. Dar coreland cu New Visits am tras concluzia ca vizitatorii noi n-au venit de pe Facebook. Cum per total au fost mai multe vizite, inseamna ca vechii vizitatori ai blogului au avut mai multe ocazii sa vada postarile pe Facebook. Si este corect, pentru ca pe grupuri sunt cam aceleasi persoane, dar la ore diferite šŸ™‚

Asa mi-am verificat o concluzie mai veche referitoare la promovarea pe Grupurile FB. Chiar daca este mai usor sa „arunci” un articol nou in toate grupurile odata, nu este deloc eficient. Asta pentru ca „viata” lui pe FB este deĀ cel mult 3 ore, dar in medie de 1,5 ore.

Adica daca intr-o ora ti-ai consumat toata munitia pe toate grupurile, pe urma ai pierdut vizibilitatea pentru restul zilei.

Experimentul meu a fost sa promovez articolul din ora in ora pe fiecare grup si am vazut ca merge. Iar daca am mai multe articole intr-o zi, tot din ora in ora le postez pe fiecare grup, dar decalate articolele cu 2-3 ore. Ca sa le „prelungesc viata” si sa nu ajung in acelasi grup prea repede.

Voi ce experiente aveti?

6 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.