Ana are aur la Doha. Si conduce clasamentul in drum spre Tokio

Ziceam ca avem o Branzică de aur in lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice Tokio 2020. Ei bine, Ana are aur si la Doha si lumineaza drumul olimpic de pe prima pozitie in clasament.

Ana are aur la Doha

Ana are aur si la Doha

Dupa ce Ana de Havana a fost „doar” de argint, campioana noastra a fost cea mai stralucitoare la Doha. Ziceam „doar” in gluma, deoarece argintul de la Havana a adus-o pe Ana pe primul loc in clasamantul individual de spada.

Fiecare punct conteaza in drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokio, iar medaliile aduc cu atat mai multe puncte. Nu mai spunem de incredere si de liniste pentru etapele urmatoare.

Etapa de Cupa Mondiala de la Doha era si mai importanta, fiind si mai multe puncte puse in joc. Si Ana-Maria Popescu (Branza) a fost de aur, intr-o maniera de mare campioana.

Spuneam mai demult ca Ana ne tine cu sufletul la gura pana in ultimele secunde. Si castiga cu sufletul meciuri pe muchie de cutit spada.

Parcurs perfect la Doha

Acum a fost mult mai relaxata si a castigat categoric majoritatea disputelor.

Doar in sferturile cu americanca Katharine Holmes a fost un scor mai strans. In rest, Ana-Maria de Romania a ajuns la 15 inaintea sportivelor din Franta, Estonia, Coreea de Sud, Rusia si Italia.

Iata care a fost parcursul deosebit al Anei la Doha:

  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Camille Nabeth (Franţa) 15 : 10,
  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Katrina Lehis (Estonia) 15 : 9,
  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Hyojung Jung (Coreea de Sud) 15 : 6,
  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Katharine Holmes (SUA) 10: 9,
  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Tatiana Andriusina 15 : 5,
  • Ana-Maria Popescu (Romania) – Mara Navarria 15 : 9.

Desi e stangace, Ana Maria le-a invins in lupta dreapta pe adversarele cu care lupta pentru medalii.

Ana Maria Popescu in semifinale la Doha

Victorii categorice, demne de o mare campioana.

Ana Maria Popescu in finala de la Doha

Ana si spada

Sportul pe care-l practica Ana Maria Popescu (Branza) cu atata dedicare, nu este unul oarecare. Dar nici spectaculos. N-o sa vezi multimi entuziaste in tribuna.

Daca esti la un meci live, nu intelegi mare lucru. Atat de rapide sunt executiile. Spun asta din patite, dupa ce am fost de mai multe ori la Trofeul Alfredo Bachelli.

In scrima reusitele se masoara in sutimi de secunda si milimetri. Atat separa lovitura castigatoare, de lovitura adversarei. Viteza fiind foarte mare, de pe margine ti se pare ca atingerile sunt simultane.

Noroc cu organizatorii de la Doha, care si-au dat seama si acum ofera reluari de la asalturi. Se vede ce mica e diferenta intre reusita Anei si ratarea adversarei?

Ana Maria Branza

Daca n-ati vazut-o pe Ana-Maria ieri la Doha, va invit sa vedeti meciul din semifinala

Apoi finala, cu toate reluarile spectaculoase

Nu-i asa ca altfel arata acest sport la viteza mai mica? A propos, nu vi se pare ca imaginea de pe plansa este mai frumoasa decat cea oficiala a turneului?

Ana are aur la Doha

In reluare reusim sa vedem executiile. Insa viteza emotiilor este la fel de mare. Desi se terminase de minute bune finala, italianca nu si-a putut stapani lacrimile la festivitatea de premiere.

Medaliatele de la Doha

Pe langa viteza si mobilitate, scrima este si un sport al nervilor si o dovada de mentalitate. Iar Ana noastra le are pe toate.

Plus ca in spatele mastii este un om fascinant si un suflet mare. Ati vazut-o pe Ana-Maria cand se intoneaza imnul, dupa un parcurs ca la carte?

Ana are aur. Si carte

Am avut ocazia sa vorbesc cu Ana Maria Branza Popescu in mai multe ocazii.

campioana olimpica Ana Maria Branza Popescu

O apreciez pentru performantele sportive dar si pentru implicarea in evenimente caritabile. Si pentru sustinerea sportului in general.

Ii urmaresc postarile de pe retelele sociale, majoritatea amuzante. Dar si fata in fata, nu este genul de sportiv care spune 2 vorbe nelegate si vrea sa scape. Dimpotriva, vorbele Anei sunt profunde, cumpanite dar simple. Iar cand scrie pe Facebook, se vede ca in spatele ecranului este un sportiv cu carte.

Si nu spun asta doar pentru ca Ana Maria si-a lansat cartea „En garde! Fetita cu masca tricoloră”.

En Garde la Trofeul Alfredo Bachelli

A propos de carte, daca aveti copii pasionati de sport (orice sport), va recomand sa le daruiti cartea Anei.

Si in cazul copiilor mai inclinati spre lectura decat spre sport, cartea va fi o incantare. Incercati, va rog! Ana are aur si in carte!

Ana Maria Popescu (Branza) este deja in cartea de aur a marilor campioni europeni, mondiali si olimpici ai Romaniei. Insa veterAna se incapataneaza sa sfideze varsta si sa fie cea mai buna in domeniul ei.

Multa sanatate si toate visurile implinite in 2020!

Spor castigator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.