Craiova capitala culturala offline-online

Craiova capitala culturala offline-online
Ieri blogosfera craioveana a avut prima intalnire cu Vlad Dragulescu, presedintele Asociatiei „Craiova Capitala Culturala Europeana 2021”. Alaturi de bloggeri au mai fost si prieteni din online sau din ONG-uri.

Vlad ne-a povestit ce s-a facut pana acum in acest proiect, la ce se lucreaza si care sunt urmatoarele evenimente.

Pentru cei care sunt sceptici in legatura cu sansele Craiovei de a deveni capitala culturala europeana am sa spun doar ca este importanta si valoarea culturala actuala, dar cel mai mult conteaza ca proiectul sa creasca aceasta valoare.

Iar din cate am vazut eu Craiova este insetata de cultura, potential de crestere exista, proiectul se contureaza iar blogosfera este dornica sa se implice.

Dupa prezentarea proiectului imi dau seama ca avem cateva elemente de unicitate care se pot transforma in avantaje competitive:
  • Craiova este sustinuta de toata regiunea Olteniei
  • Craiovenii insetati de cultura participa cu drag la activitatile propuse prin proiect
  • Shakespeare si Brancusi sunt nume de referinta la nivel international, iar Festivalul Shakespeare si lucrarile brancusiene sunt realitati ale Craiovei si ale Olteniei.
Si in online avem cateva elemente de unicitate, care pot ajuta proiectul:
  • Craiova Forum este cea mai mare comunitate regionala online si se pregateste de aniversarea a 10 ani
  • Gazeta de Sud este cel mai mare ziar regional, iar comunitatea online formata in jurul Craiova.ro este de luat in seama
  • Craiova Blog Meet este un fenomen unic in blogosfera romaneasca prin frecventa si longevitate. Bloggerii si onlineri craioveni se intalnesc lunar de peste doi ani, iar acum pe agenda de lucru a fost pusa si Craiova Capitala Culturala Europeana 2021. Ne asteptm sa facem lucruri frumoase impreuna.
Dupa cum vedeti, Craiova este cuvantul cheie indiferent ca este vorba despre Craiova Forum, Craiova.ro sau Craiova Blog Meet. Iar proiectul cultural poate fi un catalizator a tot ce inseamna Craiova si Oltenia.
Deocamdata prima intalnire a fost pentru informare si planuri viitoare. Speram sa vedeti in curand rezultatele intalnirilor, dar pana atunci sa va anunt ca in Martie se vor vedea si primele efecte ale derularii proiectului cultural. Este vorba despre… teatru comunitar.
Mai multe voi scrie la momentul potrivit, pana atunci iata care au fost cei 15 prezenti la intalnire:
Primele actiuni vor avea legatura cu promovarea. Promovam Craiova Culturala dar si mascota proiectului CCCE2021.
mascota proiectului CCCE2021.
Pana atunci va las cu cateva imagini de la prima intanire cultural-blogosferica, despre care au mai scris:

2 Comments

  1. Anonim

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.