Champagne ou bierre a l’Ancienne?

Champagne ou bierre a l'Ancienne?
Daca partenera vrea sampanie, iar voi salivati dupa o bere, nu-i nicio problema. Am gasit la Lidl o sticla de bere care seamana a sampanie šŸ™‚ Chiar pocneste la deschidere, dar nu navaleste din sticla la fel ca sampania.

N-am vrut sa merg in primul magazin Lidl din Craiova, din motive ecologice, legate de felul in care a fost retrocedat terenul pe care se afla. Cu cateva zile inainte de intrarea in vigoare a legii care interzicea schimbarea destinatiei de parc in destinatie comerciala, fostul primar a facut o inginerie locala si a „rezolvat” problema.

Auzisem ca au bere foarte buna, fabricata special pentru Lidl, dar daca am zis ca nu ma duc, nu m-am dus. Iata insa ca s-a deschis un Lidl chiar langa mine, asa ca am fost sa-l inaugurez. Am ochit doua beri total necunoscute si le-am luat la degustat.

Abbaye de Vauclair
Am vazut o bere de abatie, care arata ca o sampanie, inclusiv prin sticla de 750 ml. Printre ingrediente erau si coji de portocala dar si coriandru. Suficient de exoticeĀ pentru doamna mea, dar pentru mine 6,5% continutul de alcool a fost si mai convingator. Eram foarte curios sa vad ce gust are, daca e chiar bere sau alta licoare šŸ™‚

Am desfacut dopul cu grija, temandu-ma ca daca face spuma nu-mi mai ramane bere nici de dat noroc. Spre norocul meu dopul a pocnit, dar atat. Culoarea licorii este superba, un aramiu datator de pofta si de sperante. Nici mirosul nu aduce a portocala sau coriandru, asa ca am concluzionat ca e totusi bere.

Si bere a fost, foarte gustoasa, aroma ingredientelor exotice fiind foarte discreta. Nu este nici foarte acidulata, cum te-ai gandi dupa ce sare dopul.

Asa ca daca vreti efect de sampanie, dar gust de bere, va recomand Abbaye de Vauclair.

Spor degustator!

6 Comments

  1. Anonim
  2. Anonim
  3. Anonim

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.