Luna.doc nu e nume de fisier dar sta deschis o luna

Daca n-ati auzit de luna.doc trebuie sa stiti ca este numele unui proiect One World Romania. Timp de o luna, intre 14 Nov si 14 Dec vor avea loc proiectii de filme documentare pentru liceeni in mai multe orase.

Luna.doc - Out of Fashion

Printre orasele „documentate” se afla Craiova, Lupeni, Targu Jiu, Bucuresti, Buzau, Curtea de Arges, Campulung si Pitesti.

Luna.doc se deschide la Craiova

A treia editie a proiectului luna.doc se deschide Luni, 14 noiembrie la Colegiul National “Fratii Buzesti” din Caiova. Proiectul este dedicat liceenilor, incurajeaza informarea elevilor si stimuleaza dezbaterea critica pe teme legate de drepturile omului.

Luna.doc abordeaza anual o tema de actualitate, subiectul anului 2016 fiind reciclarea creativa sub motto-ul ”Cycle. Recycle. Upcycle” .

Luna.doc - Deseuri

Filmele selectate special pentru liceeni sunt:

  • Bristol Bike Project – Alistair Oldham – Marea Britanie 2009, 18 min.
  • La nord de soare – Inge Wegge, Jørn Ranum – Norvegia 2012, 46 min.
  • Lumea văzută de Ion B. – Alexander Nanau -Romania 2009, 60 min.
  • Out of Fashion – Jaak Kilmi & Lennart Laberenz – Estonia 2015, 60 min.

„Out of Fashion” este documentarul care deschide luna.doc la Craiova, pe 14 Noiembrie de la ora 12:30. Este un film despre costurile ascunse ale industiei modei. Fabricile din industria modei produc atat materiale pentru marile corporatii cat si tone de rezidiuri toxice. Designerul de moda Ret Aus are un plan ambitios de a combate industria modei, din interiorul ei. Daca nu v-am facut deja curiosi, iata si trailerul.

Atelier practic de Upcycling

Dupa film sunt programate dezbateri pentru reducerea impactului negativ al industriei modei. Apoi se trece de la teorie la practica printr-un atelier de reciclare a

materialelor textile condus de Sonia Constantinescu si Anca Miron de la Retro Future. Atelierul de Upcycling incepe la ora 14:00 iar pentru participare trebuie sa te inscrii aici.

Retro Future – valori retro pentru viitor

Retro Future este un studio creativ axat pe scenografie, design de costum de teatru si film, design vestimentar, ilustratie si styling. Anca si Sonia sunt in topul celor mai cool trend-setteri români. Au castigat concursuri internationale de design si au un sistem de valori retro pentru viitor.

Cum te inscrii la luna.doc #3

Inscrierile la luna.doc #3 sunt detaliate in link, va puteti inscrie pana la data de 11 Noiembrie 2016.

Daca aveti prieteni pe care vreti sa-i invitati la film aveti la indemana evenimentul Facebook.

Spor vizionar!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.