MiniMUN – Proiect de diplomatie la Craiova

Asociatia Tineretul ONU – filiala Craiova este implicata in tot felul de proiecte pentru tineri. Luna trecuta au avut delegati de tineret la ONU in Craiova, acum ii invita pe tineri la MiniMUN.

MiniMUN Craiova

Proiectul MiniMUN este o initiativa a Asociatiei Tineretul ONU din Romania de a promova valorile si instrumentele ONU printre tineri.

Ce inseamna MiniMUN?

MUN – Model United Nations – este o conferinta de simulare a insitutiilor ONU in care tinerii joaca rolul delegatiilor statale. Pe post de delegati ai unui stat, tinerii sustin discursuri, dezbateri sau negocieri. Nu in ultimul rand se redacteaza rezolutii, care sunt amendate si votate de catre participanti.

MiniMUN inseamna organizarea unor astfel de conferinte la nivel local.

MiniMUN la Craiova pe 26 – 27 Noiembrie

La Craiova se desfasoara editia a III-a a proiectului de la Craiova, pe 26 si 27 Noiembrie de la ora 11:00 la Tradem. Tema din 2016 este avortul, un subiect controversat si legiferat diferit in multe tari. Exista state care permit intreruperile de sarcina dar si state cu legislatie impotriva avortului.

Tinerii craioveni vor simula activitatea in cadrul Comitetului Drepturilor Omului, comitet in cadrul ONU. Exact ca in dezbaterile de Natiunile Unite, discutiile vor avea loc in limnba engleza. Fie ca este o alegere „pro choice”, fie una „pro life”, avotul ramane o problema nesolutionata la nivel international.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.