Politikk. Vremea cand se imput ideile in cap

Vorba aia ca pestele de la cap se impute e de actualitate mai ales la pestii din politica. Doar ca lor li se imput ideile in cap si dau pe dinafara. Asa apare politikk.

politikk la final de mandat

sursa foto

Zice lumea ca politica e curva dar despre pestii cei mari nu prea zice nimic. Pai hai sa zicem, ca acum e „bataia pestelui” in politica.

Politikk legislativa

Imi aduc aminte ca si anu’ trecut pe vremea asta era cam tot asa. In timp ce lumea iesea in strada dupa Colectiv, lu’ Nea Drac ii clocea prin cap „legea defaimarii”. Deranjat de opinii gen „PSD si PNL aceeasi mizerie”, „Parlament penal, mars la Tribunal”, Nea Drac pregatea „omerta”.

Cu atata lume in strada legea n-a trecut dar nici politicienilor nu le-au trecut basinile din cap. Acum s-au gandit sa reduca la tacere televiziunea si radioul public. Dar nu oricum, ci la pachet cu alte reduceri de sezon, ca sa fie #cudetoate. Sunt bune reducerile de taxe. Dar luate la pachet cu mere si pere nu iese dulceata pe prune nici macar in Teleorman.

Pentru cine-si aminteste, este o veche practica ceausista. Inainte de ’90, pentru o carte buna plateai la pachet inca 2-3 de maculatura. Cam asa e si acum cu reducerea impachetata electoral.

Sa mai zicem ca astfel de persoane isi doresc sa ajunga premieri desi au condamnari penale? Ar vrei ei, dar nu-i lasa parintii.

Politikk si familia traditionala

Tot la pestii cei mari vad ca sprijina familia traditionala. Pai cum sa nu. Tariceanu are deja traditie sa sprijine familia. Nu mai stiu daca o sprijina pe a cincea sau a sasea. Oricum, familist si traditionalist convins. Nu mai spun cum alde Tariceanu redau Romania romanilor: banda cu banda si scuza cu scuza.

Dragnea doar ce a inaugurat traditia secretarei cu 20 de ani mai tanara pe post de sotie. Familie traditionala sa fie, dar sa mai schimbam din cand in cand varsta la sotie. S-o tie minte prostimea.

Incearca cu crucea!

Despre prostime si popime ce sa mai zici. Era o vorba pe la bunici, faceti crucea mare ca e dracu’ batran. Pai sa nu faci crucea mare cand vezi prea-sfintiti transformati in prea-saltati de DNA? Dar degeaba ne inchinam noi, daca unii fac cruce cu stanga. O fi si asta traditie, ca unii preoti sa se inchine intai la Nea Drac si pe urma la cele sfinte?

Cum poate un preot sa devina agent electoral si sa predice campanie electorala la slujba? Cu subiect si predicat. Si tocat de mai multe ori, ca toate babele surde sa stie cu cine sa voteze.

Exact ce va spuneam, e vremea cand se imput ideile in cap.

Politikk la final de mandat

Nu mai zic de imaginea deplorabila a alesilor, de apararea coruptilor si de dormitul in parlament. Zic doar ca la final de mandat s-au mai facut inca o data de… votat. Dupa pomenile electorale si neconstitutionale pentru diverse categorii sociale s-au dedulcit si ei la bonusuri parlamentare. Sa se dea mai putin, ca sa ajunga la toti!

Pai cum sa nu. Ca doar suntem la casa de toleranta a poporului!

Spor desteptator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.