A propos de comunisti si de PSD ciuma rosie

Mi-a atras cineva atentia sa nu mai strigam „PSD  ciuma rosie”, deoarece ar fi un slogan fascist. Adica un slogan pe care fascistii il foloseau la adresa comunistilor.

PSD ciuma rosie

Alta idee era ca exista o diferenta intre PSD si comunisti. Evident ca exista si diferente dupa 27 de ani din ’89 si 10 ani in UE. Dar exista si prea multe asemanari.

Sunt comunisti in PSD?

Eu mi-am explicat mai demult de ce Ponta e considerat comunist desi are doar 42 de ani. Si nu ma refer la faptul ca a recitat poezii cu Ceausescu.

Acum, dupa ce guvernul Grindeanu a dat ordonante in toiul noptii, mai adaug doar ca asa faceau si comunistii. Cei care erau arestati si dusi la munca silnica erau saltati in toiul noptii. Singura diferenta a fost ca acum au incercat sa aresteze statul de drept.

PSD ciuma rosie

Revenind la PSD ciuma rosie, am cautat pe net sa vad despre ce e vorba. O cautare dupa ciuma rosie in limba romana aduce peste 100 000 de rezultate. Rezultate in care sintagma Ciuma Rosie e completata de PSD. Evident ca nu le-am citit pe toate, dar in ceea ce am citit asta am gasit.

Am zis atunci sa caut in limba engleza si-am gasit o paralela interesanta intre victimele ciumei si victimele comunismului. Nu am gasit statistica pe un site fascist ci pe unul cu extensie edu, pour les connaisseurs.

Daca aveti si alte rezultate in legatura cu „ciuma rosie” va multumesc in avans pentru ca le scoateti la iveala.

protest Craiova 1 Mai

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.