Food Revolution Day pe 19 Mai si-n Romania

Despre Jamie Oliver si initiativele lui pentru o alimentatie sanatoasa cred ca a auzit toata lumea. Daca n-ati auzit inca de Food Revolution Day, este tot o initiativa marca Jamie Oliver.

Food Revolution Day Jamie Oliver

Am auzit despre aceasta zi in 2014, v-am mai spus si-n 2016 si voi continua sa mediatizez Food Revolution Day.

De ce apreciez Food Revolution Day

Din 2010, in urma unor probleme de sanatate mi-am echilibrat stilul de viata si sunt mult mai atent la alimentatie. Tot de-atunci a aparut si rubrica Miercurea fara carne pe blog.

Dupa ce am vazut la mine care sunt rezultatele unei alimentatii sanatoase, am decis sa mediatizez astfel de bune practici. Iar Food Revolution Day este un semnal de alarma tras in fiecare an de Jamie Oliver.

Ce inseamna Food Revolution Day

Food Revolution Day este ziua in care se sărbătoreşte un proiect global unic de educatie si implicare condus de Jamie Oliver. Evenimentul se adreseaza tuturor, de la copii la adulti, de la firme la scolilor, de la restaurantel la chefi, nutritionisti, doctori sau simpli „mancatori”. Toata lumea este incurajata sa organizeze un eveniment pe 19 Mai. Chiar daca este vorba de o simpla cina cu prietenii.

Iata ce spune Jamie Oliver:
„Dorinţa mea este de a crea o miscare puternică, durabilă, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sănătoase, de a inspira familiile să gătească din nou şi de a incuraja oamenii de pretutindeni să lupte impotriva obezitătii.”

Food Revolution Day a fost organizata prima data pe 19 Mai in 2012, in peste 80 de tari. In fiecare an este evidentiat un anumit aspect referitor la alimentatie.

#NoJunk si #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile anului 2017, Jamie Oliver militand pentru eliminarea alimentelor tip junk food din alimentaţia copiilor si sustinerea educatiei alimentare. Cele doua hashtaguri sunt un raspuns la statisticile globale care noteaza peste 41 milioane de copii obezi sau supraponderali si peste 161 milioane de copii subnutriţi.

Food Revolution Day in Romania

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, România se situează pe locul 2 in UE la obezitatea infantilă (fata de locul 3 in 2013). Este o situaţie alarmantă care necesita introducerea educaţiei alimentare in şcoli.

Scoala de nutritie

In sprijinul acestei idei, Food Revolution Day propune inscrierea in programul Scoala de Nutriţie si stil de viaţă sănătos in perioada Scoala Altfel. Sunt vizati copiii cu varste intre 6 si 12 ani. Cei interesati se pot inscrie prin e-mail la foodrevolutionromania@gmail.com.

In Bucuresti, pe 20 si 21 Mai, la Gradina Verona Carturesti are loc o conferinta de presa si o „bucatareala” la care participa copii, parinti, profesori, bloggeri, chefi si voluntari. Participarea este gratuita in limita locurilor disponibile, pe baza de inscriere prin email la foodrevolutionromania@gmail.com.

Tu cum ai de gand sa sarbatoresti Food Revolution Day pe 19 Mai?

Spor!

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
  2. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.