Kong Insula Craniilor – 3D la Inspire Cinema Craiova

In 1973, in ultimele zile ale razboiului din Vietnam, un grup de cercetatori pornesc spre o insula necunoscuta din Oceanul Pacific. Asa incepe filmul Kong Insula Craniilor.

Insula Craniilor

Insula Craniilor, asa cum este cunoscuta mai mult din legende, este o insula necartografiata descoperita de satelitii americani.

Fiind despartita de restul lumii de un zid de nori, furtuni si fulgere, singura modalitate de a ajunge pe insula este escadrila de elicoptere condusa de Locotenent Colonelul Preston Packard (Samuel L. Jackson). Acesta accepta cu bucurie misiunea sperand sa scape de „depresia” prilejuita de incheierea razboiului.

Echipa initiala constituita din Bill Randa (John Goodman) si seismologul Houston Brooks (Corey Hawkins) ii coopteaza si pe capitanul James Conrad (Tom Hiddleston), pe fotojurnalista Mason Weaver (Brie Larson) si pe cercetatoarea in biologie San Lin (Jing Tian). Acestia sunt pacifistii expeditiei, in contrapartida cu forta bruta a soldatilor condusi de Packard.

Dupa ce trec de perdeaua de nori periculosi, descopera o insula mirifica cu peisaje de vis. In acest cadru incep sa arunce bombe instrumentele stiintifice care vor cutremura insula si vor ajuta la cartografiere.

Sunt opriti de Kong, stapanul insulei, o gorila gigant care sfarma in maini elicopterele lui Packard.

Kong Insula Craniilor

In urma prabusirii elicopterelor se formeaza 2 grupuri, primul alcatuit in majoritate din cercetatorii pacifisti si al doilea grup majoritar de soldati.

Kong nu este singura creatura gigantica, oaspetii intalnind bivoli de apa, caracatite gigant si un paianjen urias. Intalnirile cu acesti monstri se termina diferit, pacifistii trecand cu bine de bivolul de apa, in timp de soldatii sunt decimati de paianjenul urias si de Kong.

In timp ce grupul pacifist doreste sa paraseasca insula cat mai repede, Packard si soldatii planuiesc sa razbunea moartea camarazilor si sa-l ucida pe Kong.

Kong si comandantul

Dar ei nu sunt singurii oameni de pe insula. Grupul cercetatorilor decopera un templu, unde sunt inconjurati de un trib local. Cand tensiunea atinge cote maxime iar sulitele bastinasilor ii inconjoara, apare un american care ii calmeaza. Acesta este un aviator prabusit pe insula in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Hank Marlow (John C. Reilly) le povesteste ca uriasul Kong este cel care-i apara pe locuitorii insulei de Skull Crawlers, reptilele monstruoase care ataca si oamenii si animalele gigant de pe insula.

Kong

Chiar daca pare foarte mare, Kong este in crestere si este singurul care poate face fata reptilelor. Acestea i-au omorat parintii, Kong fiind ultimul din specia sa.

Kong Insula Craniilor 3D la Inspire Cinema

Nu va spun mai multe detalii din film, va las sa descoperiti peisaje ireale, muzica de vis, efecte speciale si actiune cat cuprinde. Ca sa va dati seama de amploarea efectelor 3D va spun doar ca filmul a avut un buget de 185 milioane de dolari.

Am retinut si o vorba de duh: „Nu conteaza cum arata locul in care bei ci cat rezisti” ­čÖé

Sunt si cateva momente impresionante legate de apropierea de Kong sau de intoarcerea acasa. Insa ceea ce m-a impresionat constant pe tot parcursul filmului este muzica lui Henry Jackman, bazata pe hiturile anilor 70.

Concluzia este una singura. Draga Billy, daca n-ai vazut filmul Kong Insula Craniilor, ai face bine sa nu-l ratezi la Cinema 3D Craiova! Si nu cumva sa-ti uiti ochelarii 3D.

Spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.