Se pare ca Septembrie e luna in care guvernantii isi aduc aminte de Rosia Montana. Reintorsi in Romania cu mintea odihnita din concedii, au gasit fituicile ramase din vremea lui Puie & Suie.
Sau s-or fi „gandit” ca Justitia nu e un motiv suficient de iesit in strada pentru toti romanii. Asa ca acum pluseaza cu Rosia Montana. Pai de-acolo a inceput lumea sa se trezeasca…
Remember Rosia Montana 2013
Situatia este schimbata fata de 2013, cand reclamele RMGC redusesera televiziunile la tacere. Dar chiar si asa protestele au fost suficient de puternice incat sa trezeasca Romania.
A fost prima data cand am iesit in strada. Ma bucur ca n-am stat in casa si ca am luat parte la protestele anti-cianuri din Craiova.
Iar vine Septembrie, iar au astia mancarici si pofta de scarmanat. Pai sa iesim la o plimbare de toamna, zic. Miscarea face bine dupa vacanta.
Rosia Montana 2017
In ceea ce priveste opinia publica, lucrurile stau mai bine decat in 2013. Politica este insa la fel de tulbure. In povestea coruptiei si justitiei independente mai sunt politicieni care de voie-nevoie-opozitie sustin vocea opiniei publice. La cianuri insa, situatia e mai gri.
Aveti idee cum se oglindesc partidele in aurul de la Rosia Montana? Dupa cum sunt sau nu la impartirea ciolanului.
Puteti trage o prima concluzie din voturile europarlamentarilor romani la rezolutia interzicerii cianurilor in minerit.
In Europa PSD era contra-cianuri, PD-L pro-cianuri iar PNL ar fi trebuit sa se abtina conform liniei europene. Asta pentru ca in Romania PD-L era la guvernare in momentul rezolutiei europene anti-cianuri.
Apoi a venit guvernarea PSD cu Ponta & Sova si s-au inversat interesele, PSD devenind #fancianuridemic.
Concluzii de Septembrie si de ciuma rosie
Chiar daca Ponta si Sova nu mai sunt in prim-plan la PSD, se pare ca au lasat planul cincinal nefinalizat. Sau poate ca procesul cu Gabriel Resources ar dezvalui spagile platite pentru Rosia Montana?
Cert este ca actualul premier se „gandeste” la retragerea dosarului din Patrimoniul UNESCO.
Ca sa (re)trag o concluzie, nu s-a schimbat mare lucru in ultimii 4 ani.
In afara de pancartele care au trecut de la Suie Monta si Mova la Ciordache si Dracnea. Si care se vor actualiza acum cu Tudose si Tudorel.
Schimbarea pancartelor e buna dar nu-i suficienta. Ar trebui schimbata si atitudinea la vot.
Spor schimbator!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei