O sansa pentru viata de la Fundatia Vodafone

V-am mai spus despre donarea de sange cu ocazia celei mai recente experiente la Centrul de Trasfuzie Sanguina din Craiova. Donarea de sange inseamna o sansa pentru viata celor care au nevoie urgenta.

donare de sange

Apoi fiind perioada de vara am tot auzit apeluri pentru donatorii de sange, numarul acestora scazand vertigios pe timpul vacantelor. Din pacate urgentele medicale nu tin cont de vacante si concedii.

O sansa pentru viata si modernizarea centrelor de transfuzie sanguina

A propos de vara, am auzit insa si lucruri bune, cum ar fi modernizarea centrelor de trasfuzie sanguina. Iata si cateva cifre si nume.

o sansa pentru viata

24 de orase in 2017: Ploiesti, Targoviste, Galati, Deva, Satu-Mare, Braila, Miercurea-Ciuc, Resita, Zalau, Ramnicu-Valcea, Baia Mare, Pitesti, Botosani, Alexandria, Craiova, Barlad, Tulcea, Focsani, Piatra Neamt, Sibiu, Bacau, Campulung, Oradea si Timisoara.

Dintre aceste orase, in 8 dintre ele vor fi renovate centrele de transfuzie sanguina (Pitesti, Campulung, Ploiesti, Zalau, Satu-Mare, Sibiu, Barlad si Focsani) iar celelalte orase acestea vor fi dotate cu echipamente moderne.

Programul O sansa pentru viata a fost finantat de Fundatia Vodafone Romania cu aproximativ 1 milion de euro, in cei noua ani de la lansarea acestuia.

Peste 620.000 de donatori de sange si pacienti au beneficiat pana acum de schimbarile transformarile aduse de programul „O sansa pentru viata”. Iar 414 000 de pacienti primit sangele de care aveau nevoie pentru transfuzii.

Lucrarile de renovare au acoperit pana acum peste 28.000 mp in 18 centre din tara.

Bravo Vodafone, nu este prima data cand salut initiativa O sansa pentru viata! Care este insa legatura intre acest program si perioada de vara?

O sansa pentru viata si implicarea tinerilor

Pe langa sprijinul acordat centrelor de transfuzie, programul O sansa pentru viata include in 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sange. Ati ghicit, campaniile s-au desfasurat pe timpul verii peste tot in tara. Dar asta nu-i tot. Astfel de campanii vor fi organizate si pentru angajatii Vodafone Romania dar si pentru alte 30 de companii partenere.

Rezultatul programului O sansa pentru viata si al campaniilor desfasurate pana acum este scaderea mediei de varsta a donatorilor romani.
Pentru prima data dupa 1989, 30% din sangele donat in ROmania provine de la donatori tineri fideli.

Spor in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.