Craiova Blog Meet #68 s-a „intamplat” la Restaurantul Marmara, la o degustare de bunatati cu specific turcesc.
Am ajuns prima data la Marmara in urma cu 1 an, cu ocazia unei degustari in crama. Ne-a placut, asa ca am mai facut inca o degustare la Crama Marmara.
Si vorba italianului, non ce due senza tre, pentru ca se implineau 5 ani de cand ne intalnim lunar, am sarbatorit Craiova Blog Meet #60 cu blogosfera craioveana tot la Marmara.
Tot in Crama, cu voie buna, dansuri si jocuri. Atunci fiecare si-a comandat ce i-a facut cu ochiul, mai mult sau mai putin turcesc, dupa gusturi.
Bunatati turcesti a la Marmara
De data aceasta am fost in format blogosferic la Restaurant Marmara, pentru a degusta produsele cu specific turcesc. Degustarea a avut loc in cadrul Craiova Blog Meet #68. Nu stiu cum se spune 68 in limba turca dar va spun ca am degustat cateva bunatati care mi-au lasat amintiri placute pe limba.
Cam asa aratau platourile pe care le-am degustat.
Din pacate pentru mine (si din fericire pentru blogoltenii carnivori), eram in ultima zi de provocare #7DayChallengeRomania, astfel incat am mancat fara carne.
Doar eu, pentru ca ei au sarbatorit „Duminica fara carne” 🙂
Dar pana sa ajunga platoul lor asa, va spun ca a mai continut Adana Kebab, aripioare de pui, frigarui de vita, cotlet de miel si bulgur.
Se vede bulgurul prin paharul meu de vin 🙂
In partea noastra de masa a fost foamea pofta mai mare, astfel incat s-a mancat „la blana” si la propriu si la figurat.
N-am gustat nici painea lunga (tirank) dar se vede treaba ca le-a placut 🙂
Exista bunatati turcesti si fara carne
Chiar daca n-am mancat deloc carne, am fost incantat de ceea ce am degustat. Am inceput cu o pizza turceasca (vegetariana, evident).
Iar din platoul cel frumos am cules ardeii si rosiile coapte. Asa aratau spre final „oasele” din platoul meu 🙂
N-am avut nevoie de sos pentru ca platoul cu carne a fost inconjurat de bunatati fara carne.
Salata picanta de rosii si ardei iute a fost mai buna decat orice sos de pizza. Dar n-a fost singurul deliciu.
Humus mai mancasem dar parca acum a dat si mai bine in context.
Salata de vinete este un pic diferita de ceea ce facem noi dar cu atat mai buna.
In schimb Haidari Ezme nu mai mancasem. Aduce un pic cu tzatziki insa mai are si menta, ceea ce-i da un gust deosebit.
Dupa ce ne-am ghiftuit cu bunatati turcesti, am multumit gazdelor si am facut o poza de grup alaturi de Cuma Usta, bucatarul care le-a pregatit.
Dar nu inainte de a ne aminti ce vinuri bune am baut la Marmara 🙂
Hai noroc la Marmara!
Poate ziceti ca e un amanunt lipsit de importanta, insa un vin bun se savureaza intr-un pahar pe masura. Din pacate nu in toate locatiile din Craiova ai ocazia sa bei vin dintr-un pahar potrivit.
Sa ne fie de bine si sa mai Vinim la Marmara, ca tare ne-a placut.
Am incheiat dulce, cu baklava.
Nu prea ma omor eu cu dulciurile dar de data asta am „degustat” in format 4×4 🙂
Craiova Blog Meet #68 cu bucurie si lacrimi
Nu vreau sa inchei inainte de a va spune ca am ras cu lacrimi. Daca vreunul dintre colegii de blogosfera a plecat cu surplus de greutate de la Blog Meet, sa stiti ca de la ras a fost.
Conu’ Cretu nu mai fusese de ceva vreme la un Craiova Blog Meet, asa ca i-au dat lacrimile 🙂 De ras.
A fost ceva acolo la mijlocul mesei, ca nu se mai opreau din hohote. Am crezut ca faceau haz de necaz pentru ca au nimerit intre platouri, pana cand s-a raspandit rasul in toate partile.
Cam asa s-a desfasurat Craiova Blog Meet #68. Conu’ Cretu nu apare in poza de grup pentru ca el s-a sacrificat 🙂 Noroc cu oglinzile de la Restaurant Marmara.
Pana la intalnirea de luna viitoare, va las cu mai multe imagini blogosferice de la Restaurantul Marmara.
Spor!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei