Mobilizatron Auchan la Calarasi in judetul Dolj

Cand v-am indemnat sa cumparati copaceii de hartie in campania Mobilizatron Auchan, nu stiam ca voi merge si la plantat. Gandul meu a fost ca pentru copacelul de carton reciclat se vor planta 2 copacei adevarati.

copacel Auchan

Mobilizatron Auchan la Calarasi in judetul Dolj

Asa s-au aliniat astrele incat am ajuns si la plantat. Si bine s-au aliniat, pentru ca dupa ce Vineri a cam plouat si burnitat toata ziua, Sambata a fost o zi superba pentru plantat.

Mobilizatron Auchan la Calarasi

Aliniati erau si pichetii de la Calarasi. Ca sa va introduc in tehnica plantarii, pichetii sunt niste bucati de trestie infipte in pamant la distante egale. Langa pichet se sapa nisipul afanat astfel incat patratul sapat cu cazmaua sa fie de o parte si de alta a pichetului.

plantare de salcami la Calarasi

Apoi se planteaza salcamul in dreptul pichetului (ca sa fie toti aliniati), se pune nisipul la loc si se batatoreste cu piciorul. Si tot asa pana la 5000 🙂

Trei blogolteni la Mobilizatron Auchan

Ca in bancul cu fisa postului la plantat, doar ca noi am fost trei 🙂

3 blogolteni la plantat

Eu sapam groapa iar blogoltenii astia simpatici respectau fisa postului.

Blogoltenii la Mobilizatron Auchan

Stefi punea puietii in groapa iar Marian astupa groapa si batatorea pamantul nisipos.

munca in echipa

Organizare si mobilizare marca Auchan

Daca ati vazut imaginile de la plantare, trebuie sa stiti ca a fost vorba de multa organizare.

mobilizare Auchan

Fiecare voluntar a primit manusi, sapca si salopeta. Baietii au luat in primire cazmale, iar fetele au primit puietii de salcam pentru plantare. Impreuna am plantat 5000 de puieti de salcam.

5000 de salcami la Mobilizatron Auchan

Au fost prezenti angajati de la Auchan, elevi, studenti dar si reprezentanti ai mass-media. Puteri urmari un rezumat al actiunii pe Digi24 si mai multe imagini la Radio Oltenia Craiova.

Cei care au dorit sa manance un sendvis au avut parte de pachetelele deja pregatite. Plus fructe, apa, suc sau cafea. Iar dupa ce am terminat de plantat, iata ce ni se pregatea 🙂

fasole cu ciolan

Deplasarea la actiunea de plantare s-a facut cu autocarele. Eu trebuia sa ajung la pranz la o lansare infloritoare de toamna, asa ca am plecat mai inainte, cand incepuse sa trozneasca focul sub fasolea cu ciolan 🙂

Mobilizatron Auchan 2017 la Calarasi

Asa s-a incheiat Mobilizatron Auchan la Calarasi in judetul Dolj. Campania Ajutam Romania sa respire si-a propus plantarea in 2017 a 100000 de copacei, in judetele din Romania unde este prezenta reteaua Auchan.

Spor plantator!

4 Comments

  1. Amer
    • Daniel Botea
  2. Mirela Teodorescu
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.