Primul vin rosu al anului 2017 – Floare de Toamna de la Vinarte

Vinurile rosii din recolta actuala isi vor face aparitia in 2018. Dar oltenii sunt mai rapizi asa ca am degustat azi primul vin rosu al anului 2017 🙂

Floare de Toamna 2017

Este vorba de Floare de Toamna de la Vinarte, o initiativa romaneasca in stilul Beaujolais Nouveau frantuzesc sau Novello italian, ajunsa la editia #13.

Primul vin rosu al anului 2017 - Floare de Toamna Vinarte

A fost cu noroc, vremea a tinut cu noi iar evenimentul s-a desfasurat pe terasa restaurantului Epoca.

Cum se obtine asa de repede primul vin rosu al anului 2017

Am explicat anul trecut in cateva idei procedeul tehnologic prin care se obtine Floare de Toamna. Azi, primul vin rosu al anului 2017 a fost povestit de Laurentiu Achim, Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

Floare de Toamna 2017

Primul vin al anului, Floare de Toamna, se bazeaza in 2017 pe Merlot si a fost imbuteliat in doar 3006 sticle. Vinarte il prezinta ca pe un vin prietenos, viu si usor de baut, care merita asociat cu mancaruri gustoase, prieteni apropiati si voie buna.

Floare de Toamna 2017

Floare de Toamna se gaseste in locatiile partenere Vinarte din Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Caracal, Cluj Napoca si Craiova.

Mancaruri gustoase si vin bun la Epoca

A devenit deja o traditie ca Floare de Toamna sa fie lansat in Craiova la Restaurantul Epoca, alaturi de un berbecut la gratar.

Berbecut la protap

Si au dreptate organizatorii, cu o astfel de asociere se leaga mai bine si prieteniile.

Floare de Toamna cu berbecut la protap

Daca pe Costel Cainamisir si pe Laurentiu Achim ii stiam de la degustarile Branzeturi cum se cuVin, azi am mai cunoscut un prieten al vinului.

Hai noroc!

Gerald Mauopetit este un francez stabilit in Craiova si se ocupa de infiintarea plantatiilor de vita de vie de la A la Z. S-a fotografiat cu mandrie alaturi de imaginile cu vita de vie de la Vinarte, unele dintre plantatii fiind opera lui.

Gerald

M-am bucurat sa-mi exercez franceza si sa cunosc un om pasionat de activitatea pe care o desfasoara.

Vinul bun si atmosfera frumoasa ar fi continuat probabil asa 3 zile si 3 nopti. Insa organizatorii se grabeau spre inca o lansare Floare de Toamna in alta localitate.

Floare de Toamna

Mi-am luat ramas bun dar si 2 sticle din cele doar 3006 🙂 ReVin cu impresii pe blog cand le desfac dar pana atunci va las cu imagini de la lansare Floare de Toamna 2017 la Craiova.

Spor infloritor de toamna!

4 Comments

    • Daniel Botea
        • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.