Vinurile rosii din recolta actuala isi vor face aparitia in 2018. Dar oltenii sunt mai rapizi asa ca am degustat azi primul vin rosu al anului 2017 🙂
Este vorba de Floare de Toamna de la Vinarte, o initiativa romaneasca in stilul Beaujolais Nouveau frantuzesc sau Novello italian, ajunsa la editia #13.
A fost cu noroc, vremea a tinut cu noi iar evenimentul s-a desfasurat pe terasa restaurantului Epoca.
Cum se obtine asa de repede primul vin rosu al anului 2017
Am explicat anul trecut in cateva idei procedeul tehnologic prin care se obtine Floare de Toamna. Azi, primul vin rosu al anului 2017 a fost povestit de Laurentiu Achim, Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.
Floare de Toamna 2017
Primul vin al anului, Floare de Toamna, se bazeaza in 2017 pe Merlot si a fost imbuteliat in doar 3006 sticle. Vinarte il prezinta ca pe un vin prietenos, viu si usor de baut, care merita asociat cu mancaruri gustoase, prieteni apropiati si voie buna.
Floare de Toamna se gaseste in locatiile partenere Vinarte din Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Caracal, Cluj Napoca si Craiova.
Mancaruri gustoase si vin bun la Epoca
A devenit deja o traditie ca Floare de Toamna sa fie lansat in Craiova la Restaurantul Epoca, alaturi de un berbecut la gratar.
Si au dreptate organizatorii, cu o astfel de asociere se leaga mai bine si prieteniile.
Daca pe Costel Cainamisir si pe Laurentiu Achim ii stiam de la degustarile Branzeturi cum se cuVin, azi am mai cunoscut un prieten al vinului.
Gerald Mauopetit este un francez stabilit in Craiova si se ocupa de infiintarea plantatiilor de vita de vie de la A la Z. S-a fotografiat cu mandrie alaturi de imaginile cu vita de vie de la Vinarte, unele dintre plantatii fiind opera lui.
M-am bucurat sa-mi exercez franceza si sa cunosc un om pasionat de activitatea pe care o desfasoara.
Vinul bun si atmosfera frumoasa ar fi continuat probabil asa 3 zile si 3 nopti. Insa organizatorii se grabeau spre inca o lansare Floare de Toamna in alta localitate.
Mi-am luat ramas bun dar si 2 sticle din cele doar 3006 🙂 ReVin cu impresii pe blog cand le desfac dar pana atunci va las cu imagini de la lansare Floare de Toamna 2017 la Craiova.
Spor infloritor de toamna!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Dincolo de nori
Sticlele alea 2 le-ai luat ca să ne arăți cum se face decantarea la gala din decembrie, am dreptate? 😉
Daniel Botea
Din experienta galelor trecute de la Brasov, nu e voie cu „stimulente” din afara. Data trecuta am gatat pe drum un bidon de „Aloe Vera” de 1 litru, plin cu zmeurata. Bogdan Daradan sau Emilentul cred ca-si mai amintesc 🙂
Dincolo de nori
Păi decantarea și degustarea sunt operațiuni de rafinament. 🙂 Nu mă refeream la consum. 😉
Daniel Botea
Mai, eu respect regulile, nu toata lumea face diferenta intre degustare si bauta 🙂 Daca zice fara produse din exterior, nu mai ajungi sa-ti pui problema 🙂