Mosia Galicea Mare, locul unde totul este intr-un mare fel

La Mosia Galicea Mare totul a fost la nivel mare. De la (re)intalnirea cu membrii comunitatii Winelover, la vinurile de Galicea Mare si pana la bunatatile pregatite de gazde.

Mosia Galicea Mare

Un mare bravo pentru Iosefin Florea! Dar sa va spun pe indelete despre ce a fost vorba la Mosia Galicea Mare.

Mosia Galicea Mare

Comunitatea Winelover

Am cunoscut cativa membrii ai comunitatii cu ocazia #winelover5, aniversand 5 ani de existenta la Timisoara. Winelover este o comunitate internationala a iubitorilor de vin iar aniversarile comunitatii s-au tinut in mai multe tari.

Am participat in Februarie la aniversarea din Romania, care pe langa seara din Timisoara a mai cuprins vizite la Petro Vaselo, Recas, Balla Geza, Elite Wine si o sesiune BYOB.

Acum wineloverii s-au intalnit la Rovinhud Timisoara iar apoi in drum spre Bucuresti au avut parte de 2 zile de Oltenia Wine Tour.

Ei bine, la prima parte din Oltenia Wine Tour am participat si eu, reintalnindu-ma langa Craiova cu o parte din wineloveri la Mosia Galicea Mare.

Pe Csilla, Piroska, Daniela si Zoli ii cunoscusem deja in februarie, cand am intalnit wineloverii la invitatia lui Razvan Stoenescu. Cu Razvan si Daniela m-am revazut de curand la Good Wine in Bucuresti.

Dar pe fondatorul comunitatii Winelover, Luiz Alberto, acum l-am cunoscut offline.

Luiz Alberto la Mosia Galicea Mare

Eram prieteni pe Facebook dar la Mosia Galicea Mare ne-am cunoscut cum se cuvine, la un pahar de vin alaturi de bunatati.

N-a fost singurul venit de la mare distanta, tocmai din SUA. Tot acum am cunoscut-o si pe Sharon Parsons, din California. Si mai erau cateva persoane cu care n-am apucat decat sa ne salutam.

Mare atmosfera la Mosia Galicea Mare

Am ajuns la Galicea Mare impreuna cu alti olteni, alaturi de George Wine, sheriful vinurilor oltenesti. I-am intampinat pe oaspeti cu melodia M-a facut mama oltean si cu imbratisari calde, ca sa contracareze vantul rece.

revedere winelover

Iosefin Florea, gazda noastra ne-a facut un scurt tur al cladirilor si al cramei.

turul Mosiei Galicea Mare

De la dreapta la stanga: Iosefin Florea, Sheriful George Wine si Luiz Alberto

Crama de la Galicea Mare si fluxul tehnologic sunt perfect functionale insa la cladirile de la mosie se lucreaza intr-un mare fel. Am vazut mult lemn, pastrarea arhitecturii initiale.

Galicea Mare Tour

Abia astept sa revad Mosia Galicea Mare in Mai. Atunci este prevazuta finalizarea tuturor lucrarilor.

Dar pana atunci am degustat cate ceva din bunatatile locului. Despre vinuri n-am sa va spun foarte multe deoarece sper sa le povestim cum se cuvin(e) la o degustare cu blogoltenii.

Vinuri de Galicea Mare

Am sa spun doar ca Feteasca Neagra de la Mosia Galicea Mare este dintr-o alta clona de Feteasca Neagra decat cele cunoscute, de exemplu cele de la podgoriile din Dealu Mare.

Probabil din acest motiv au luat Luiz Alberto si colegul cate 2 pahare mari cu Feteasca Neagra.

Butoi mare, sete mare

Bunatati la Mosia Galicea Mare

Mari sunt si butoaiele din crama. Mare a fost si placerea noastra degustand bunatatile oferite de Iosefin. Pentru inceput ne-a incantat cu legumele locului, crescute in gradina si desavarsite pe gratar. Ardei, vinete, cartofi copti si tot felul de minunatii printre ele.

legumele locului

Apoi, pe masura ce vinurile curgeau, au aparut branzeturile. Mai intai ascunse in coaja de copac.

branza in coaja de copac

Apoi maturate si bune pentru vinurile mai corpolente.

branza maturata

Mi-au placut foarte mult, le-am completat cu dulceata de ardei iute si cu o noutate: zacusca de vinete, ardei rosii si praz. Ca o urare Welcome in Prazilia 🙂

Eu eram deja incantat insa m-as fi ofticat daca intalnirea s-ar fi intamplat intr-o zi de Miercuri, cand la mine e Miercurea fara carne. Am avut noroc ca am fost la Mosia Galicea Mare intr-o zi de Luni. Asa ca am sarbatorit Meatless Monday 🙂

Meatless Monday

Dar cam asa au aratat coastele la gratar inainte de „sarbatoare”.

coaste la gratarAsta inainte ca Iosefin sa treaca la operatiunea „chopping the chops” 🙂

Chopping the chops
Si stati ca n-a fost tot. Sper ca nu cititi articolul cu burta goala 🙂

yam-yam

Stiti cum mergea carnea asta frageda si rosé la mijloc cu un vin rosé sau rosu? Nu va mai zic dar va spun ca la Mosia Galicea Mare totul este intr-un mare fel.

Painea este mare, cutitul de panine este mare si bucuria a fost la fel de mare.

paine mare, cutit mare

Ca sa nu mai spun ca la plecare, fiecare dintre noi a primit o sticla de vin si un borcan de zacusca. De-aia cu praz, sa ne-amintim Oltenia Wine Tour si  Welcome in Prazilia cu mai mult haz 🙂

N-am plecat insa inainte de a face o poza de grup winelover.

winelover la Mosia Galicea Mare

Pana la urmatoare vizita va las cu mai multe imagini de la Galicea Mare.

Feteasca Neagra Cheers

Hai noroc!

4 Comments

    • Daniel Botea
  1. Bogdan Cristea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.