Dupa 23 de ani, reVin pe bancile facultatii la Craiova

Dupa 23 de ani de la absolvire, m-am gandit sa reVin pe bancile facultatii. Nu mi-au ajuns cei 5 ani de facultate, insa mi-au fost suficienti 23 ca sa ma gandesc la Master 🙂

revin pe bancile facultatii

Mai mult, ideea s-a infiripat tot sub semnul acestor 2 cifre. La Branzeturi cum se cuVin #23, Narcis Neagoe, prietenul vinurilor, m-a intrebat daca am facut Masterul. Si ce nota am la licenta. Pentru ca daca am medie buna, am sanse la masterul de Expertizia Viti-Vinicola, la buget. Adica exact acolo unde facuse si el masterul.

masterclass dupa 23 de ani

Sursa foto

Va dati seama ca dupa 23 de ani nu mai stiam ce medie am avut la licenta. Dar mi-a suras ideea de a consolida academic informatiile pe care le adunam la Branzeturi cum se cuVin.

Am avut ocazia de mai multe ori sa aflam despre vinuri de la experti in domeniu, profesori sau absolventi ai Facultatii de Horticultura din Craiova. Si mi-a placut ce-am auzit.

experti in domeniul viti-vinicol

Acum, Narcis mi-a trimis informatiile despre admiterea la master si, dupa multa vreme, m-am bucurat ca am avut note bune in facultate.

Pe vremea mea…

Pe vremea mea, in cei 5 ani de facultate am avut mai mereu bursa. Era greu la facultatile tehnice, unde notele erau mai mici. Dar si bursele aveau mai multe trepte, asa ca m-am incadrat.

Ca sa intelegeti de ce era greu, la Calculatoare aveam examene gen Cernian la care abia treceau 5-6 dintr-o grupa de 24. Si chiar o nota de 5 sau de 6 era mana cereasca pentru bursa, deoarece se compensa cu celelalte note. In schimb daca nu luai examenul, se ducea si bursa. Nu era sistemul creditelor cu care te puteai intinde pana in ultimii ani.

In fine, generatia mea a fost prima care a dat examen de licenta. Adica dupa 5 ani la zi, am mai dat si examen de licenta. La inceput am fost revoltati si ne gandeam sa boicotam examenul. Multi dintre dintre noi deja lucram in anul 5 si nu ne intrebase nimeni de licenta. Pana la urma am dat examenul iar cand a venit vremea inscrierilor la master… ne-am amintit toate detaliile din cei 5 ani.

Pas la master in 1995

De exemplu, daca la un examen cu 3 subiecte aveai note de 10, 10 si 4,20 (adica media 8), nu luai examenul pe motiv ca n-ai 5 la toate subiectele.

Mi-am mai adus aminte cum la un examen de 4 ore, doar subiectele de teorie erau predate in 2 cursuri a cate 3 ore fiecare.

Ca sa nu mai spun ca am pierdut vacanta de iarna pentru ca am vrut sa iau bursa. Si aveam un proiect la care nu conta nota dar trebuia sa fie luat pentru a avea bursa. Colegii care mai picasera cate un examen au plecat la ski iar noi am ramas sa predam proiectele Luni, in prima zi de vacanta. Si ne-au amanat pana Joi, ca sa le dam Vineri.

Ei bine, despre toate aceste detalii ne-am adus aminte cand ne-au intrebat daca ne inscriem la master. Si din 3 grupe abia s-au strans de 1 grupa de master.

Atunci am zis pas la master. Acum, dupa 23 de ani, ma bucur totusi ca am avut note bune in timpul facultatii.

Admitere la Master EVV, dupa 23 de ani

Admiterea la masterul de Expertizare Viti-Vinicola s-a bazat in proportie de 75% pe media de la examenul de licenta si 25% pe media anilor de studiu. Iar media la proba scrisa a examenului de licenta a fost criteriu de departajare in caz de egalitate.

Am depus dosarul Vineri 13, cand am aflat ca sunt doar 13 locuri la buget pentru Masterul de Expertiza Viti-Vinicola.

Dar inainte de a depune dosarul m-am interesat cand sunt cursurile. Fiind un master vocational, nu vreau sa ratez nimic din ceea ce ma intereseaza. Dar orele se tin dupa amiaza, asa ca am depus dosarul cu inima impacata. Sa va mai spun ce numar am avut la inscriere?

legitimatie de concurs

Iar Vinerea trecuta am aflat ca am fost admis la buget, pe locul 4 dintre cele 13 locuri la Masterul de Expertizare Viti-Vinicola (EVV).

Master la Expertizare Viti-Vinicola

Si am sarbatorit cum se cuVine 🙂 Daca ati vazut posturile mele euforice cu Masterclass EVV, exact asta sarbatoream: admiterea in clasa de master Expertizare Viti-Vinicola, la buget.

Chateau Vartely

Ieri, pe 23 Iulie am semnat contractul si dupa 23 de ani… sunt din nou student.

Deocamdata, ca toti studentii, sunt in vacanta de dupa admitere. Insa mi-am pregatit lectura obligatorie pentru vacanta in Thassos 🙂

lectura obligatorie pentru vacanta

Iar pentru studiu de caz voi cauta vinurile din soiuri autohtone grecesti 🙂

Atat deocamdata despre EVV si Facultatea de Horticultura. Nu stiu inca datele la care vor fi Balul Bobocilor si sesiunea de iarna, dar reVin cu informatiile in toamna.

Spor horticultor!

Save

Save

Save

Save

Save

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.