Mai tineti minte cand v-am povestit despre Spectacular Wine Trip? Pe langa multe ale surprize, la final am degustat en primeur Sparkling by Liliac, primul spumant al Cramei Liliac.
Ba chiar ne-am semnat pe o sticla magnum de 1,5 litri, ca sa fie loc suficient pentru o amintire de (3) zile mari.
De atunci a mai ruginit frunza prin vii iar noi am revenit de prin vacante.
Insa prietenii de la Liliac n-au luat pauza, au lansat oficial Sparkling by Liliac.
Primul vin spumant din Constelatia Liliac
Oricine priveste cerul instelat, observa o multitudine de puncte pe bolta cereasca. Dar numai cei care stiu sa uneasca anumite puncte, recunosc constelatiile.
Ei bine, Crama Liliac a unit punctele forte ale strugurilor Feteasca Alba si Chardonnay, pentru a scoate pe piata un spumant de 5 stele: Sparkling by Liliac.
La asta m-am gandit vazand eticheta de la primul spumant al Cramei Liliac.
Iar daca nu stiti sa cititi in stele, incercati sa ghiciti in bulele fine din Sparkling by Liliac. Sunt sigur ca vor fi ghicitori interesante 🙂
Sparkling by Liliac, metoda traditionala
Spumantul de la Liliac este obtinut prin metoda Champenoise, metoda traditionala de fermentare in sticla. Vinul se tine pe drojdii timp de 30 de luni si este obtinut din cele mai bune parcele ale Cramei Liliac.
In sticlele de 0,75 si 1,5 litri veti descoperi un spumant galben-pai cu arome florale de miere si lamaie, plus un bonus de note de mar.
In HoReCa si in magazinele de specialitate spumantul din gama Private Sélection poate fi gasit la preturi de 75 si 150 lei.
In aceasta gama, pe langa Sparkling by Liliac mai regasim Pinot Noir 2013, Merlot 2013, Chardonnay Orange 2014, Liliac Red Cuvee 2014, cupajul Feteasca Neagra + Merlot si varful de gama, Titan Feteasca Neagra.
Pana de curand Titan a fost cel mai scump vin din Romania, editia din 2013 fiind deja epuizata in 2016. Am avut placerea sa degustam la Spectacular Wine Trip un Titan 2015, cel care se gaseste acum in gama Private Sélection.
De acum, Sparkling by Liliac va fi cel mai efervescent vin din colectia Private Selection.
Sper sa reVin in curand cu detalii personalizate despre spumantul de la Crama Liliac.
80% din vinurile Cramei Liliac sunt destinate industriri HoReCa si peste 10% din totalul productiei se exporta. Vinurile Liliac ajung in Austria, Cehia, Danemarca, Elvetia, Germania, Luxemburg, Marea Britanie sau Polonia.
Spor descoperitor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei