Betia puterii in doua ipostaze diferite din Romania

Anul trecut, in preajma unei paranghelii la Vila Lac, cuplul tragicomic Dracnea & Taricel infierau statul paralel. Si mustrau Statele Unite odata cu el.  Deh, betia puterii.

betia puterii in 2 ipostaze diferite

Daca nu va mai aduceti aminte, era raspunsul la comunicatul oficial al Departamentului de Stat al SUA adresat Parlamentului Romaniei. Care Departament se exprimase vis a vis de modificarea legilor justitiei.

Acum, dupa o paranghelie de famiglie (traditionala?!), Dracnea se arata incantat de scrisoarea deschisa a unuia dintre avocatii lui Trump. Iar cand ambasadorul Romaniei in SUA clarifica faptul ca nu este o pozitie oficiala a SUA ci una personala, acesta este chemat la Ministerul Afacerilor Externe ca sa dea explicatii.

De ce? De betia puterii! Si pentru ca pericliteaza relatiile bilaterale Romania – Statele Unite!?

Ati inteles ceva din betia puterii? Sa recapitulam

La un comunicat oficial al Departamentului de Stat al SUA, Dracnea & Taricel raspund in numele Parlamentului Romaniei, fara sa fi convocat Parlamentul. Apoi pe canalele de defulare acuza Statele Unite si Europa ca se amesteca in treburile interne ale Romaniei.

Acum, la o scrisoare particulara, Dracnea si Taricel se inflameaza si declara ca vor lua masuri pentru restabilirea situatiei de netolerat descrisa de american. Care american, n-are mandat oficial si nici in clin, nici in maneca vreo treaba oficiala cu Romania.

Pastrand proportiile, e ca si cum Firea i-ar scrie lui Trump ca Simona Halep a fost huiduita la Bucuresti dupa castigarea Roland Garros. Si drept urmare, sa ia masuri ca sa nu fie huiduita si la U.S. Open.

Exact asa. Fostul primar Giuliani este la fel de expert in Romania, precum este Firea tare-n tenis.

La fel, Iohannis are atata putere in Justitie, precum Trump in organizarea U.S. Open.

De unde atata atentie acordata unei scrisori particulare?

Pai sa vedem ce s-a mai intamplat intre timp:

  • Legile Justitiei au fost adoptate de Parlament, indiferent de protestele UE si SUA si de avizele negative date de asociatiile profesionale.
  • Dracnea si Dancila anunta mutarea ambasadei Romaniei in Israel, fara consultari cu Presedintele Iohannis si fara sa tina cont de pozitia UE.
  • Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  • Ministrul Justitiei a evaluat-o negativ pe sefa DNA si cu concursul Curtii Constitutionale a Romaniei l-a obligat pe presedinte s-o demita.
  • Jandarmeria a ranit peste 400 de protestatari anti-PSD si incidentul este anchetat de Parchetul Militar.
  • Dracnea declara ca s-a incercat eliminarea sa fizica, Valcov a rezistat unei racolari in KGB si alte povesti nemuritoare apar, menite sa faca uitate violentele din 10 August.

Betia puterii pusa in context

Coincidenta sau nu, Ministrul Justitiei tocmai ce a anuntat ca incepe „evaluarea” Procurorului General al Romaniei. Dupa ce Valcov a starnit ceva valva cu protocoalele de colaborare Justitie – SRI.

La evaluarea sefei DNA, Ministrul Justitiei a plusat cu motive vehiculate la Antena 3 dar n-a tinut cont de avizele sau anchetele oficiale din Justitie.

Acum are pareri individuale din SUA despre protocoalele de colaborare, ce-i mai trebuie altceva?

Betia puterii, veti zice, dar o sa ne cam doara capul dupa ce ne trezim din asemenea betii.

Spor revenitor!

Update:

  • Ambasada SUA a precizat ca nu comenteaza parerile persoanelor fizice si a reafirmat sprijinul pentru continuarea luptei anti-coruptie.
  • Giuliani recunoaste ca a primit bani pentru scrisoarea deschisa.

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.