Vacanta mare, dar cat de mare sa fie?

Am vazut un articol de vacanta la Oana Cuzino. Care este numarul de zile necesare pentru vacanta mare?

Cat de mare sa fie vacanta mare?

Concluzia este ca abia dupa 8 zile de concediu esti cu adevarat relaxat. Asta daca lasi la o parte laptop-ul, e-mail-urile si telefonul mobil.

Amintiri din vacanta mare fara ecrane

Tin minte ca mai demult imi scriam articolele pe blog si le planificam sa apara timp de 2 saptamani cat eram in Thassos. Telefonul mobil il foloseam doar pe post de ceas desteptator 🙂

Nu-mi pusesem inca net pe telefon asa ca erau 2 saptamani in Thassos fara calculator, net sau televizor. Adica vacanta mare fara ecrane.

Nu era rau, dar acum cu smartphone ma mai uit pe net prin vacante.

3 saptamani de vacanta mare

De obicei stam in vacanta de vara cel putin 10 zile. Anul trecut am exagerat si am avut 3 saptamani de vacanta. O saptamana in Italia, urmata de 2 saptamani in Heidelberg.

Chiar a fost relaxant, eram foarte zen. Mai ales ca in timp ce Romania se topea spre 40 de grade Celsius, in vacanta mare am avut temperaturi sub 28 de grade. Dar si socul revenirii a fost mare, pentru ca ne cam invatasem la racorica si soare 🙂

Articolul Oanei Cuzino spune ca nu e bine nicio o vacanta foarte mare, dar unica pe an. Decat o vacanta de 21 de zile, mai bine 3 de cate 8 zile 🙂 Din cele 8 zile, daca prinzi 2 weekenduri, consumi doar 5 zile de concediu. Si 3 astfel de vacante ideale consuma 15 zile de concediu. Exact cate am consumat noi cu o singura vacanta de 3 saptamani.

Dar bineinteles ca aceste calcule sunt teoretice, fiecare isi face planurile in functie de job, prieteni si destinatii.

Spuneam mai demult ca mie imi place in Thassos in Iunie, dar s-a nimerit o singura data. Avand copii cu varste diferite, vacanta din Iunie nu s-a mai repetat. Au aparut examenele de admitere la liceu, apoi la facultate si iar la liceu pentru copiii mai mici din gasca.

In facultate nu prea ii mai prindem pe copii cu noi, fiecare este cu gasca lui. Dar si cand se intampla, mai ales daca ne reunim si cu familiile prietenilor din Germania sau SUA, rezulta o vacanta de poveste.

Vacanta in Grecia - Thassos - Salonikios

Va urma!

Sursa foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.