Bun gasit la Miercurea fara carne. Am debutat in forta, cu ceapa de 3 feluri la Miercurea fara carne. Si inca nu s-a terminat ziua, iar acasa mai am si ceapa rosie 🙂
Ceapa dis de dimineata
Pentru de dimineata am avut icre de hering, cartofi rasi cu ceapa si mamaliga coapta peste care am pus ceapa verde. Ingredientul minune a fost prezent si-n icre.
Pe mamaliga si-au mai gasit loc branzeturi Gouda si Mozzarella. Pe care le-am impodobit iute cu Wasabi si pasta de ardei iute.
Asta ca sa pot zice ca si iuteala a fost de 3 feluri. Iar daca va ingroziti dupa atatea feluri de ceapa, sa stiti ca azi sunt singur in birou 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat iar resveratrol cu ciocolata neagra. N-am mai gasit Heidi Dark Extreme 85% cacao. Merge si Heidi Dark Intense cu 75% cacao. Atatat timp cat primul ingredient are treaba cu cacao, nu cu zahar,m inseamna ca e ciocolata neagra.
Dar pentru ca strugurii sunt pe sfarsite, am mai adaugat un ingredient de toamna. O gutuie mica, din gradina. Sunt si mai mari, dar am zis sa cresc treptat doza 🙂
Si ca sa trec usor spre culori de toamna, la pranz am poftit la dovleac.
Mai intai a fost o supa crema de dovleac. Cu crutoane presarate cu ….
Iar felul doi, cartofi wedges cu ciuperci la gratar. Se vede si o „halca” de dovleac copt 🙂
La ciuperci poftesc inca de Duminica, de la Sarbatoarea zaibarului si prazului.
Am gustat atunci niste ciuperci cu praz, de mi-a ramas gandul la ele. Bine, am mai degustat si altele. Gasiti in imagini bunataturi de la Dolju-n bucate.
Seara cu surprize
Seara ma gandesc sa bag o salata de castraveti cu ceapa rosie. Si cu marar si/sau patrunjel in exces. Pentru culoare as mai pune si ridichi rosii. Si-o floare 🙂
Si cred ca mai bag si niste alune, ca sa fac mearga un vin. La cat de vant si frig e afara, parca vad ca inaugurez un vin fiert cu zaibar de Bailesti 🙂
Dar asta vedeti mai pe seara, dupa ce vin de la cursurile de EVV (Expertizare Viti-Vinicola).
Pofta buna fara carne!
Update:
Comme d’habitude, la mine nu prea gasiti dulciuri in afara intervalului 09:00-11:00. Daca vreti ceva mai elaborat, va poftesc la o prajitura steluta cu gem de gutui de la Brindusa. Iar daca vreti un dulce-iute, gasiti la Raluca 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
doar delicii dupa cum se vede,sa iti fie de bine!
Daniel Botea
Stai asa ca inca nu pusesem salata de seara 🙂 Ia de vezi acum 🙂
Aluculesei Brindusa
am vazut si floarea din decor,arata foarte bine!
Raluca Brezniceanu
Ma regasesc si eu un pic in meniul tau, adica am facut dulceata de ardei. Ceva putin iute, ceva dulce si ceva de toamna.
Daniel Botea
Pai hai ca merge la fix. Eu n-am dulciuri in meniu, Brindusa are dulce-dulce si tu dulce-iute 🙂 #avemiditati 🙂