Ambalajul conteaza mai mult decat crezi

Spunem de multe ori ca este mai important interiorul si mai putin ambalajul. Din punct de vedere valoric asa este. Insa in viata de toate zilele ambalajul face de multe ori diferenta.

Ambalajul conteaza

Ambalajul potrivit pentru pachetul potrivit

Nu ma refer neaparat la un ambalaj adecvat, care-si face treaba si protejeaza produsul care se afla interior. Cred ca fiecare dintre noi a primit macar o data un cadou protejat cu folie cu bule.

Acest lucru arata grija expeditorului astfel incat produsul sa ajunga cu bine la destinatie. Mi s-a intamplat de mai multe ori insa mi-a ramas in memorie primirea unui bar cu masuta, in forma de glob pamantesc.

masa bar glob pamantesc

Nu mai spun ca fiecare piesa era ambalata individual. Dar erau si folii cu bule intre piese, astfel incat sa nu se zgarie in timpul transportului. A ajuns cu bine la mine si a fost o adevarata placere sa descopar piesa cu piesa.

Folie cu bule

L-am montat in prag de sarbatori impreuna cu Daria iar foliile cu bule le-am pastrat. Nu stii cand mai ai nevoie sa protejezi ceva. E drept, bucatile mai mici le-a luat Daria la pocnit. Sa nu-mi spuneti ca n-ati pocnit niciodata bulele din ambalaj, ca nu va cred. Este ceva irezistibil šŸ™‚

folie cu bule mari

Banuiam ca exista mai multe tipuri de bule, cu diverse marimi si culori. Dar nu stiam ca exista folii cu bule cu agent antistatic sau chiar folii cu bule aluminizate.

Am aflat de la CTL Ambalaje. Gama diversificata asigura protectie la apa sau umezeala, praf, zgarieturi, socuri si vibratii.

V-am dat acest exemplu ca sa vedeti cat de mult conteaza ambalajul pentru protectie. Dar nu este singurul rol.

Ambalajul conteaza si pentru branding

cutii si ambalaje

Lucrez la o firma de automatizari industriale iar unul dintre partenerii principali pentru automatizari este EATON.

Daca ati auzit de automatele Moeller, asa s-a numit firma pana in 2010. Acum, pe langa brandul EATON concernul incorporeaza nume precum Moeller, Holeck, Westinghouse sau Cutler Hammer.

Fiind principalul nostru partener pentru echipamente electrice de joasa tensiune si solutii de automatizare, primim multe colete de la EATON. Biroul meu este cel mai apropiat de interfon si raspund de multe ori curierilor. Nici macar nu trebuie sa stiu ca sunt curieri la poarta, ii ghicesc dupa pachete.

Nu stiu daca este o practica dupa rebrandingul in Eaton sau daca asa au facut intotdeauna. Insa pachetele de la Eaton sunt personalizate indiferent de marimi.

ambalaje personalizate

Cutiile de carton sunt inscriptionate cu EATON. Cutiile mai mari, sunt personalizate dar si invelite cu folie personalizata, pentru a fi ferite de apa.

folie personalizata

Chiar si cele mai mici cutiute au numele EATON pe ele.

cutiuta Eaton mica

Iar acolo unde sunt cutii fara nume, macar o banda adeziva personalizata tot imi spune cine este producatorul.

banda adeziva personalizata

Sub orice forma ar fi personalizate ambalajele, mi se pare o metoda excelenta pentru recunoasterea brandului.

Puteti sa ziceti ca sunt detalii, insa raman intiparite in minte. Alaturi de calitatea foarte buna a produselor, ambalajele isi extind rolul de la protejare la memorare. Si un brand care iti ramane in minte asociat cu impresii pozitive, cu greu poate fi detronat.

Voua ce ambalaje v-au atras atentia?

Save

Save

Save

2 Comments

  1. Anastasescu Radu
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.