De la fotografia de eveniment la detalii de incarcare

Urmaream cu incantare cateva fotografii la Cristian Lole. Mi-am dat seama ca la fotografia de eveniment este greu de ambele parti. Si nu ma refer la partea celor care privesc 🙂
Pe de o parte subiectele trebuie sa tinda spre perfectiune. Pe de alta parte, arta fotografului trebuie sa surprinda cele mai mici detalii, dar si imaginea de ansamblu.

fotografia de eveniment

Fotografia de eveniment si detaliile ce tin de subiect

Un fotograf de evenimente stie cele mai bune locuri in care sa imortalizeze astfel de momente. Alege cadrul, stie cum cade lumina, potriveste scena etc. Insa lucreaza cu materialul clientului atunci cand vine vorba de subiectul fotografiei.

De-aia ziceam ca este greu pentru ambele parti. De exemplul, oricat de sofisticata sau de simpla ar fi rochia de mireasa, daca parul nu este aranjat cum trebuie, nu da bine la detalii. Si nici in imaginea de ansamblu. In astfel de situatii le inteleg pe femininele care pierd multe ore la coafor, cand vine vorba de evenimente importante.

conteaza parul frumos in fotografia de eveniment?

Tehnica zilelor noastre permite multe artificii si aranjamente, insa din nou se lucreaza cu materialul clientului. Oricat de creativa si de profesionista ar fi persoana de la salonul de hair style, materialul cu care lucreaza este parul. Si daca materia prima nu e cum trebuie, nici efectul final nu va fi la inaltimea asteptarilor.

Pentru partea masculina pare mai simplu, dar nici la noi nu-i chiar asa de usor. Daca parul a inceput sa-si ia la revedere de la tine, este mai greu sa-l convingi sa stea cum vrei tu. De-aia zic eu ca-i buna preventia. Si stiu ce spun, pentru ca si la mine s-a mai rarit „pleata”.

Mi-am adus aminte de tratamentele pentru par citind articolul Zenobiei.

Tratamente pentru par

Sunt enumerate mai multe tratamente pentru par. Chiar daca articolul se adreseaza in special femininelor, cred ca efectele sunt unisex. Si chiar daca barbatii nu par atat de interesati de poboaba capilara, va asigur ca se numara printre cititori 🙂

Dupa cum ati vazut, am incercat si eu cateva dintre cele mentionate de Zenobia. Si pentru ca autoarea articolului intreaba ce alte variante am mai testat, am sa raspund. Sunt multumit cu produsele Hofigal.

De exemplu cu lotiunea pentru oprirea caderii parului (numita sugestiv Chel Stop). Si cu sapunul moale vegetal, un sampon cu saruri de potasiu.

Nu s-a mai rarit parul iar firele albe n-au devenit majoritare in podoaba mea capilara. As zice ca e destul de bine pentru aproape jumatate de secol 🙂

Ca tot am ajuns in secolul nostru, sa nu uit despre subiectul asta. Ziceam mai demult despre masinile viitorului. Despre cele electrice, evident.

Poate pentru unii masinile electrice sunt inca povesti din viitor. Insa atunci cand le vezi pe strada, nu mai pare asa de indepartat momentul. Singura problema este departarea la care se gaseste urmatorul incarcator 🙂

Masinile electrice si incarcarea

Nu vezi chiar pe toate drumurile statii de incarcare pentru masinile electrice. Insa daca dai o cautare Google gen „harta incarcare electrica Romania”, punctele verzi si portocalii sunt incurajatoare.

incarcatoare pentru masini electrice

Si mai incurajator este faptul ca exista producatori de incarcatoare pentru masini electrice, dispusi sa-ti faca viata mai usoara.

Un centru comercial dotat cu incarcatoare electrice pentru masini, va fi vizitat mai mult timp de posesorul unui astfel de vehicul. Sa nu va mire deci cand veti vedea incarcatoare pentru masini electrice langa hoteluri si restaurante, parcari private, institutii publice sau supermarketuri.

Astept momentul in care bateriile masinilor electrice se vor ieftini iar un astfel de vehicul va deveni ceva obisnuit. Bineinteles si momentul cand tehnologia ne va oferi o autonomie mai mare. Acum pare ca vorbim despre viitor, dar va voi aminti discutia peste doar cativa ani 🙂

A propos de discutia cu fotografia de eveniment de la care am plecat, mi-ar placea sa vad fotografii de la inaugurarea unor statii de incarcare. De exemplu o retea de incarcatoare electrice pe toate autostrazile din Romania. Deocamdata nici n-ar fi greu, la cati kilometri de autostrada avem.

Evident ca si la un astfel de eveniment parul vedetelor ar trebui sa arate impecabil. Insa m-ar interesa mai mult detaliile legate de incarcatoarele pentru masini electrice si imaginea de ansamblu.

Spor!

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.