Am zis sa va mai indulcesc la Miercurea fara carne de azi. Nu va ganditi la prajituri, ci la cartofi dulci, cu rodie si tzatziki. Dar surpriza e mai pe seara, pana atunci am inceput clasic-usturoiat.
V-am mai zis cand am bagat usturoi la Miercurea fara carne. Atunci era de Halloween, acum l-am mai sofisticat putin.
Pentru de dimineata am avut fasole batuta pe paine cu maia, prajita. Daca nu stiti ce e „fasolea batuta”, ii mai zice si iahnie š
De prisos sa va mai spun ca fasuiul are o nuanta suava de usturoi. Am completat-o cu piper roz, care nu este foarte iute dar este foarte aromat.
Pentru iute si acru am desavarsit cu ardei in otet. Plus rosii uscate.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am executat o gutuie cu ciocolata neagra.
La pranz am savurat o combinatie clasica. Spanac sote, cu mamaliga si cascaval pane. Si sote-ul de spanac are un pic de usturoi, care s-a potrivit bestial cu mamaliga si cu cascavalul pane.
Si uitea-asa am ajuns la meniul de seara, cu cartofi dulci.
Cartofi dulci la cuptor, cu rodie si tzatziki
In primul rand am cumparat 2 cartofi dulci, de dimensiuni aproximativ egale. Dupa spalare si taiere in 2, i-am condimentat cu sare si piper roz. Apoi i-am stropit cu ulei de masline din Thassos si le-am facut drum in cuptor.
Cuptorul trebuie preincalzit la 180 de grade apoi cartofi se tin 40-50 de minute. Chiar 60, daca nu vi se par copti.
Stii ca sunt gata cand coaja celor 2 cartofi dulci seamana cu coaja de dovleac copt. Iar suprafata trebuie sa fie rumenita.
Am pus peste cei cei 2 cartofi dulci tzatziki si rodie din plin. Pentru decor am pus si cateva frunzulite de menta, din ghiveciul din balcon.
Iar daca la mine gasiti mai rar dulcegarii, va invit la Brindusa pentru turte cu gem.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
sa aveti pofta,asa delicii sunt mereu binevenite!
Daniel Botea
Avem a multumi, la fel š