Ca sa nu ziceti ca va spun doar de Miercurea fara carne, azi e despre ciorba de burta si mici. Enjoy asa ca de Joi 🙂
Ciorba de burta si mici la Izvoarele in Gorj
Prin 2001-2002 faceam multe delegatii in Gorj. Adica macar de 2-3 ori pe saptamana plecam dimineata si ne intorceam seara la Craiova. Norocul nostru ca exact in perioada aia au inceput sa apara pensiunile la Izvoare. Adica exact la jumatatea drumului. Si cum la ora de intoarcere ne era cam foame, am devenit nelipsiti la Izvoare. Am mancat prima data la Pensiunea Andra si de-atunci suntem clienti fideli.
Acum nu mai sunt atatea delegatii dar azi am ajuns in zona. Si ce credeti ca am facut? Am verificat daca ciorba de burta si micii sunt la fel de gustosi. Si daca servirea este la fel de rapida.
De ce ciorba de burta? Pentru ca este satioasa, este ceruta de clienti si este pregatita tot timpul. Si pentru ca acasa se face mai greu. Iar operatiunea este puturoasa, daca alegi sa iei burta originala, nu de-aia prefiarta. Si pentru ca este rapida 🙂
Cat credeti ca mi-a luat din momentul in care am comandat si pana cand am platit. Fix 20 de minute iar o ciorba, 2 mici si o bere fara alcool au costat fix 20 lei. Am petrecut de 1 leu pe minut 😉
Daca stau sa ma gandesc, este foarte bine. Tot 20 de minute am petrecut in coloana ca sa traversez Filiasiul.
Chiar daca masina din fata era convoi special, a stat cuminte in coloana stationara. Intr-un moment de stationare am facut si poza. Deci tot 20 de minute consumate, dar nu cu aceeasi bucurie ca la Pensiunea Andra.
Imi place o chestie acolo. De cand au deschis si pana acum, painea este inclusa in pret. La fel si ardeii iuti, smantana si mujdeiul de usturoi, daca vrei ciorba de burta. Care ciorba a fost la fel de delicioasa ca de fiecare data.
La fel si micii, pe care am si uitat sa-i mai imortalizez 🙂
Meniu standard pentru delegatie
Bineinteles ca am mai mancat si alte bunatati la Izvoarele. Dar ciorba de burta, mici si o bere este meniul clasic de delegatie. Pentru acest meniu am zis 20 de minute. Pentru ca in timp ce mananci ciorba de bura, se fac si micii.
Insa pentru alte preparate timpul este corespunzator. De exemplu pentru o ditamai portia de fasole cu ciolan, timpul de asteptare este mult mai mare. La fel si timpul de infulecare 🙂 Nu stai doar 20 de minute nici daca vrei pui de piept la gratar sau altele de genul.
Tot am zis de Filiasi si de faptul ca se transforma incet-incet in Bals cu statul in coloana. Sa mergem si-n directia aia. Cand ma duc spre Bucuresti cu masina, opresc la Albota. Tot la jumatatea distantei Craiova-Bucuresti. Si tot meniul clasic de deplasare il aleg, ciorba de burta, mici si bere. Daca sunt la volan, bere fara alcool. Daca nu, cu alcool. Si cu atat mai bine 🙂
Ei bine, asa cum este de mult timp Albota, cu tot felul de pensiuni, asa devine incet-incet zona Izvoarele de la Gorj. Pensiunea Andra este acum Motel-Restaurant Andra si nu este singura din zona.
Dar acolo am mancat inca de la inceput si pentru ca sunt multumit, nu ratez locatia.
Pofta buna in deplasare!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei