Doua cate doua la Miercurea fara carne din 22 Mai

Azi la Miercurea fara carne din 22, am inceput cu doua cate doua 🙂

Doua cate doua inca de dimineata

Pentru de dimineata am avut oua fierte moi. Doua oua taiate-n doua si pentru fiecare jumatate bucati de mamaliga, coapte.

oua fierte moi, doua cate doua

Pai nu v-am zis ca sunt doua cate doua? Sa va spun si de ce oua fierte moi. Pentru ca se digera mai usor. Am explicat aici pe indelete de ce sunt bune ouale si mai ales cele fierte moi.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am taiat un mar in doua si l-am acompaniat (la patrat) cu 2 patratele de ciocolata neagra. Daca n-as fi uitat, faceam si poza de rigoare.

Pentru ca iar s-a nimerit sa fiu plecat in delegatie la Motru, pana la alte bunatati bucatarite, mi-am astamparat foamea cu Bake Rolls.

Bake rolls

Ca sa fie in spiritul „doua cate doua”, am zis sa iau cate doua rondele. Un fel de sandwich cu aer la mijloc 🙂 Si dupa fiecare bake rolls dublu am adaugat si o gura dubla de sana 🙂

Dupa ce-am ajuns acasa, am revenit la mancare gatita. Adica iar ingrediente de primavara: ciorba de verdeturi cu tot ce-am gasit prin piata: spanac, dragavei, loboda si chiar si salata verde. De data asta n-au mai fost oua intregi in ciorba de verdeturi, cu „oua zdrente”.

ciorba de verdeturi

Am mai completat cu ceva de sezon: socata. Dar pentru ca am uitat sa fac poza, am imortalizat ingredientele. Am baut un vin si-am glumit putin 🙂

flori de soc

Pentru cei care nu stiu, se zice ca Sauvignon Blanc miroase ori a „pipi de pisica” (litiera) ori a soc uscat. Pentru ca socul meu era proaspat cules, adica verde, nu uscat, am zis ca sunt flori de Sauvignon Blanc-Vert 🙂

Hai noroc pana la urmatoarea zi de Miercuri, cand sper sa fie gata si socata. Dar sa n-o dau gata pana atunci 🙂

Pofta buna!

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.