Ca tot e sezonul in care se intorc valorile in tara, am zis sa fie mazare rece si-n meniul valoros de la Miercurea fara carne.
Recunosc ca mi-a facut pofta reteta de omleta cu mazare si menta, de la Glasul Hunedoarei. Pana cand incerc un Clompi mazarit, am improvizat cu oua ochiuri.
Mazare rece la micul dejun
Pentru de dimineata am avut mazare rece, cu oua ochiuri (calde). Mazarea a fost pregatita in prealabil la cuptor, acum doar am scos-o din frigider sa revina la temperatura camerei.
Am inconjurat ochiul cald cu mazare rece. Un fel de ochi fardat in verde-mazariu 🙂
A propos de verde, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar verde cu ciocolata neagra.
Mar de-asta de casa, cu bube pe el, proaspat cules din pom.
A propos de pomi, pentru ca visinul este chiar la geamul biroului de la serviciu, am completat cu visine.
Inca n-au culoarea aia inchisa dar sunt bune de deschis pofta. Zici ca iei 2-3 si nu te mai opresti 🙂 Eu m-am oprit doar dupa ce s-a umplut palma de samburi.
Pranzul m-a prins in delegatie, asa ca am mancat traditionalele bake rolls cu iaurt. Nu orice iaurt, unul Activia de-ala #cubifidusesensis.
La intoarcere din delegatie am oprit la popas Andra. Ieri, tot venind din delegatie am mancat savuroasa ciorba de burta despre care v-am mai povestit. Si mici.
Azi, fiind Miercuri, m-am rezumat la bunatati fara carne.
Adica ciorba de legume, pe care am racit-o cu smantana.
Apoi cartofi prajiti (nu de-aia congelati, ci proaspeti).
Am completat cu o salata de varza si o bere fara alcool.
Cam atat la Miercurea fara carne in delegatie.
Ajuns acasa pe canicula asta, m-am racorit cu socata facuta de mine. Tocmai buna dupa o zi calduroasa.
Pana Miercurea viitoare, hai noroc si la mai mare 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei