Ati auzit de pate de urzici? Nici eu, pana cand n-a bucatarit la maica-mea.
Evident, cand vorbim de pateu te gandesti la ficat. Dar putem sa tinem cont ca verdeturile in general au rol important in detoxifiere. Iar urzicile au multe beneficii sanatoase, deci ajungem totusi la o legatura cu ficatul 🙂
Pate de urzici la micul dejun
Ca sa fie mai clara legatura, se ia o legatura de urzici, se fierbe, se scurge de apa si apoi se da prin blender impreuna cu usturoi verde, un pic de ulei si smantana. Astea sunt ingredientele pentru pate de urzici, dupa reteta facuta de maica-mea.
Am asociat pateul vegetal cu quacamole facut de doamna mea. Am decorat feliile de paine Wasa cu ardei rosu, apoi le-am insotit cu un ou ochi moale.
Uite asa a aratat meniul meu matinal.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut portocala rosie si ciocolata neagra.
Restul portocalelor mi se par seci, insa cele rosii sunt inca zemoase. Dar atentie, au coaja mai subtire si se strica mai repede.
Ceai n-am mai facut, am trecut deja la meniul de primavara.
Salata cu #detoate la pranz
La pranz am facut o salata cu #detoate verdeturile:
- spanac verde,
- leurda,
- ceapa verde,
- ridichi rosii,
- rucola,
- loboda rosie,
- loboda verde,
- marar,
- patrunjel,
- masline,
- lamaie,
- ulei de masline.
Am asociat-o cu branza la gratar, ca sa fie si ceva proteine in meniu.
Seara ma pastrez pentru o ciorba de dragavei. Am vazut ca sunt multi care n-au auzit de Dragavei, este un fel de spanac cu frunze mai mari.
Ciorba de dragavei am mai facut, insa este la fel de bun si-n mancare la cuptor. Daca nu ma credeti, va invit sa poftiti la link-ul de mai sus. Oricum ar fi, daca acum nu mancam toate verdeturile in sezonul lor natural, mai tarziu nici atat.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei