Bunatati marca Alex Hora si vinuri oltenesti de Samburesti #prinHD

In timp ce o parte din noi vizitam Tinutul Padurenilor #prinHD, cativa dintre colegii nostri bucatareau de zor. Pe baza produselor de la Avis3000 ne-au pregatit bunatati marca Alex Hora.

Alaturi de Alex Hora (Chef Tinu) au spus prezent colegele Cristina si Ra Hela. Astfel ca atunci cand noi am revenit din excursie, am gasit un aranjament prietenos la Vila Ponton Cincis.

masa aranjata pentru bunatati marca Alex Hora

Dar pentru ca o mare parte dintre participanti erau blogolteni, aveam si noi ceva pregatit 🙂 Vinuri oltenesti de Samburesti si Aqua Carpatica.

Vinuri de Samburesti alaturi de bunatati marca Alex Horea

Acestea fiind ingredientele, sa detaliem.

Bunatati marca Alex Hora

Alex Hora ne-a pregatit mai multe bunatati. In primul rand a pus pe foc o mamaliga speciala.

Bunatati marca Alex Hora: Polenta

Am aflat si de ce a fost atat de speciala.

Iar daca nu era destul de deosebita, Alex a mai adaugat la final un pic de ulei cu aroma de trufe.

In alt ceaun forfoteau inimi si pipote de la Avis3000.

Bunatati marca Alex Hora: pipote si inimi la ceaun

Le-am asteptat cu sufletul la gura si fara sa ma ghiftuiesc inainte. Asta pentru ca la precedenta descalecare #prinHD nu le-am dat gata la Casuta Noastra. Desi mi-au placut la nebunie 🙂

Nu doar pentru mine au fost vedetele serii, ci si pentru ceilalti 🙂

bunatati marca Alex Hora

The making of making of bunatati marca Alex Hora

Cat timp forfoteau ceaunele, Chef Tinu si colegele ne-au pregatit mai intai un Tabouleh.

Bunatati marca Alex Hora: Tabouleh

Daca n-ati mai vazut sau gustat, asa arata de aproape.

detaliu Tabouleh

Dupa deschiderea cu salata libaneza au urmat tagliatelle cu spanac si ou posat, usturoi, ulei de masline si smantana.

bunatati marca Alex Hora: tagliatelle cu ou posat si spanac

Apoi vedeta serii, mamliguta cu pipote si inimi la ceaun. Chefu, dai si la pachet? 🙂

Chefu, dai si la pachet?

Vinurile oltenesti asociate la bunatati #prinHD

La deschiderea cu Tabouleh am replicat cu Sauvignon Blanc rece. Bineinteles, primii racoriti au fost cei 3 muschetari de la bucatarie. Apoi am trecut la Calin Bobora, care mesterea gratarul cu pulpe si aripi de pui.

Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti

La tagliatelle am asociat Chardonnay, un vin care intelege femeile.

Chardonnay Samburesti, un vin care intelege femeile

I-am intrebat pe baieti daca ei inteleg cum sta treaba asta. Am tras concluzia ca vinul este mai intelegator decat noi 🙂

Tu le intelegi?

In schimb fetele au vazut cu alti ochi Chardonnay de Samburesti, intelegerea fiind reciproca.

femeile inteleg vinul care intelege femeile

Apoi Chef Tinu ne-a poftit la felul principal. Adica mamaliguta cu pipote si inimi la ceaun, peste care a ras trufe.

Aici preferintele au fost impartite in legatura cu vinul alaturi de bunatati marca Alex Horea.

Roze pentru bunatati marca Alex Hora

Chef Tinu a preferat un Roze de Samburesti.

Hai noroc Chefu!

Altii au preferat Merlot, dupa cum se vede in imaginea de ansamblu 🙂

hai noroc alaturi de bunatati marca Alex Hora

Ca sa fie treaba clara, eu am terminat roze-ul din pahar si-am continuat cu Merlot de Samburesti. Bune ambele cu bunatatile la ceaun.

Ce-i mai bun la final

Hai noroc cu Chardonnay Chateau Valvis

Daca nu se vede clar in prima imagine, il dau mai aproape ca sa-l ghiciti 🙂

Chardonnay Chateau Valvis

Ei bine, am avut noroc cu Chardonnay Chateau Valvis, proaspat medaliat la Paris.

Hai noroc!

Chateau Valvis Chardonnay 2017 DOC Sâmburești a fost medaliat cu aur la ”Vinalies Internationales” 2019 de la Paris. Este vorba despre una dintre cele mai prestigioase
competiții din lumea vinului, organizată în luna Martie de către Uniunea Oenologilor Francezi.

Chardonnay Chateau Valvis medaliat

Intre vinuri ne-am hidratat cu Aqua Carpatica, apa plata sau carbogazoasa, dupa preferinte.

Asta se intampla Sambata seara. Insa Chef Tinu cand ne-a rasfatat din nou Duminica dimineata cu paste cu spanac. Presarate din nou cu trufe.

paste la micul dejun

Gazdele de la Avis3000 au avut grija sa ne dea si la pachet ingredientele din care care ne-a gatit Mastercheful. Nu de alta, dar sa aplicam si pe la casele noastre ce-am invatat #prinHD.

#PrinHD este un eveniment organizat de Călin Bobora și Cosmin Bachnev, evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria, Restaurantul Bistro ”Hai la Tinu” si cotidianul Glasul Hunedoarei.

Spor la pofta buna!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.