In timp ce o parte din noi vizitam Tinutul Padurenilor #prinHD, cativa dintre colegii nostri bucatareau de zor. Pe baza produselor de la Avis3000 ne-au pregatit bunatati marca Alex Hora.
Alaturi de Alex Hora (Chef Tinu) au spus prezent colegele Cristina si Ra Hela. Astfel ca atunci cand noi am revenit din excursie, am gasit un aranjament prietenos la Vila Ponton Cincis.
Dar pentru ca o mare parte dintre participanti erau blogolteni, aveam si noi ceva pregatit 🙂 Vinuri oltenesti de Samburesti si Aqua Carpatica.
Acestea fiind ingredientele, sa detaliem.
Bunatati marca Alex Hora
Alex Hora ne-a pregatit mai multe bunatati. In primul rand a pus pe foc o mamaliga speciala.
Am aflat si de ce a fost atat de speciala.
Iar daca nu era destul de deosebita, Alex a mai adaugat la final un pic de ulei cu aroma de trufe.
In alt ceaun forfoteau inimi si pipote de la Avis3000.
Le-am asteptat cu sufletul la gura si fara sa ma ghiftuiesc inainte. Asta pentru ca la precedenta descalecare #prinHD nu le-am dat gata la Casuta Noastra. Desi mi-au placut la nebunie 🙂
Nu doar pentru mine au fost vedetele serii, ci si pentru ceilalti 🙂
The making of making of bunatati marca Alex Hora
Cat timp forfoteau ceaunele, Chef Tinu si colegele ne-au pregatit mai intai un Tabouleh.
Daca n-ati mai vazut sau gustat, asa arata de aproape.
Dupa deschiderea cu salata libaneza au urmat tagliatelle cu spanac si ou posat, usturoi, ulei de masline si smantana.
Apoi vedeta serii, mamliguta cu pipote si inimi la ceaun. Chefu, dai si la pachet? 🙂
Vinurile oltenesti asociate la bunatati #prinHD
La deschiderea cu Tabouleh am replicat cu Sauvignon Blanc rece. Bineinteles, primii racoriti au fost cei 3 muschetari de la bucatarie. Apoi am trecut la Calin Bobora, care mesterea gratarul cu pulpe si aripi de pui.
La tagliatelle am asociat Chardonnay, un vin care intelege femeile.
I-am intrebat pe baieti daca ei inteleg cum sta treaba asta. Am tras concluzia ca vinul este mai intelegator decat noi 🙂
In schimb fetele au vazut cu alti ochi Chardonnay de Samburesti, intelegerea fiind reciproca.
Apoi Chef Tinu ne-a poftit la felul principal. Adica mamaliguta cu pipote si inimi la ceaun, peste care a ras trufe.
Aici preferintele au fost impartite in legatura cu vinul alaturi de bunatati marca Alex Horea.
Chef Tinu a preferat un Roze de Samburesti.
Altii au preferat Merlot, dupa cum se vede in imaginea de ansamblu 🙂
Ca sa fie treaba clara, eu am terminat roze-ul din pahar si-am continuat cu Merlot de Samburesti. Bune ambele cu bunatatile la ceaun.
Ce-i mai bun la final
Daca nu se vede clar in prima imagine, il dau mai aproape ca sa-l ghiciti 🙂
Ei bine, am avut noroc cu Chardonnay Chateau Valvis, proaspat medaliat la Paris.
Chateau Valvis Chardonnay 2017 DOC Sâmburești a fost medaliat cu aur la ”Vinalies Internationales” 2019 de la Paris. Este vorba despre una dintre cele mai prestigioase
competiții din lumea vinului, organizată în luna Martie de către Uniunea Oenologilor Francezi.
Intre vinuri ne-am hidratat cu Aqua Carpatica, apa plata sau carbogazoasa, dupa preferinte.
Asta se intampla Sambata seara. Insa Chef Tinu cand ne-a rasfatat din nou Duminica dimineata cu paste cu spanac. Presarate din nou cu trufe.
Gazdele de la Avis3000 au avut grija sa ne dea si la pachet ingredientele din care care ne-a gatit Mastercheful. Nu de alta, dar sa aplicam si pe la casele noastre ce-am invatat #prinHD.
#PrinHD este un eveniment organizat de Călin Bobora și Cosmin Bachnev, evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria, Restaurantul Bistro ”Hai la Tinu” si cotidianul Glasul Hunedoarei.
Spor la pofta buna!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei