Supa crema de legume la Miercurea fara carne

Azi la Miercurea fara carne m-am incalzit cu o supa crema de legume. Am zis generic „de legume” pentru ca a fost cu tot ce-am gasit prin frigider. Ciuperci, broccoli, morcovi si ce s-a mai nimerit. Dar sa revenim la meniul zilei.

Pentru de dimineata m-am incalzit cu dovlecei copti. Adica am luat un dovlecel, l-am taiat in rondele si le-am pus la perpelit in tigaia de clatite.

dovlecei la copt

Dupa ce am intors rondelele, am adugat Oka. Stati ca nu m-ati prins cu okaua mica 🙂 Asa se numeste branza canadiana OKA L’Artisan.

S-a topit artizanal peste dovlecel, am mai pus piper mozaic si ulei de masline si gata micul dejun.

dovlecei cu Oka

Au mers foarte bine cu paine cu maia si cu ceapa.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar cu resveratrol. Am gasit o ciocolata neagra cu cacao crocanta.

mar si resveratrol

Am completat cu un ceai de Aloe Vera neindulcit si m-am mai incalzit.

Supa crema de legume la pranz

Am tot zis de incalzire, pentru ca s-a cam lasat frigul si corpul inca nu s-a acomodat la aceste temperaturi. Asa ca-l ajut cu mancare calda de dimineata si pana seara.

Supa crema de legume am incalzit-o bine, i-am adaugat crutoane si condimente de Provence si iat-o!

supa crema de legume

Imi place ca e usor de facut si e gata foarte repede. In plus e foarte buna, densa si gustoasa.

Sper sa-mi tina de foame pana la 16:00 cand ma duc la cursuri. De-acolo ajung la un teatru, asa ca musai ca inainte de plecare sa mai mananc ceva.

Ma gandesc sa fac un Clompi oltenesc cu praz, ca tot a venit sezonul lui. Adica oua, praz si branza, perfect si simplu. Ce facui, vedeti mai pe seara 🙂

Tot mai pe seara am de gand sa incerc canadeza Oka cu un vin. Chiar doua 🙂 Am pregatit un Shiraz, care cred ca se va potrivi foarte bine. Nu degeaba am incercat de dimineata Oka in combinatie cu piper mozaic 🙂

Pana atunci.. pofta buna fara carne!

Update:

Cu vin merg si niste saratele speciale de la Brindusa 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.