Resveratrol de toamna la Miercurea fara carne

Pentru de dimineata am avut humus si fasole batuta. Dar nu pe paine, ci pe ardei rosu. Iar un pic mai tarziu am „pariat” pe resveratrol de toamna.

Humus la mic dejun

Nu e prima data cand mananc humus dimineata, dar acum n-am mai folosit paine. Nu de alta, dar am avut 2 bucati de pizza Quattro Formaggi. Si o maslina in varf de ardei 🙂

mic dejun inainte de resveratrol de toamna

Am vrut neaparat sa fie ardei rosu, ca sa am si ingrediente crude in meniu. Dar si cat mai multe culori.

Resveratrol de toamna

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat struguri cu ciocolata neagra.

resveratrol de toamna

Mi-a venit ideea ieri, cand am vinificat Cabernet Sauvignon la Masterul de EVV. Si-am verificat cu papilele personale nivelul de zahar din struguri 🙂

Ciocolata neagra e resveratrolul pentru toate anotimpurile. Dar acum am combinat-o cu struguri, resveratrol de sezon. Am lasat si-o frunza de vita de vie, ca sa fie combinatia mai evidenta 🙂

La pranz am inceput cu icre pe paine cu maia si ceapa. Am pus si frunze de patrunjel, tot din motiv de ingrediente crude. Iar maslinele negre de Thassos le-am adaugat pentru ca se potrivesc bine la gust cu icrele.

icre si masline

Intre timp am pregatit un Clompi oltenesc. Adica Clompi cu praz.

Clompi cu praz

Am mai adaugat branza, am copt niste mamaliga si asa a fost plating-ul. Jumatate la soare, jumatate la umbra. Asa ca de sezon de vara-toamna 🙂

clompi cu mamaliga

Seara o incep cu o ciorba de cartofi. Doar o incalzesc un pic, sa nu fie rece de la frigider.

Apoi o dreg cu iaurt. Iar la sfarsit mananc cartofii dupa ce-i dau cu sare si piper.

Dupa ciorba merge o mancare de spanac cu cascaval pane. Nu de alta, dar sa mearga si-un pahar de vin rosu.

Mai pun si o salata de castraveti si salata verde, ca sa inchei capitolul de cruditati.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.