Azi am inceput Miercurea fara carne cu ceva gatit in casa: clatite cu branza.
Clatite cu branza
Nu prea ma omor eu cu dulciurile, astfel incat branza este sarata, nu dulce. Altadata am facut clatite din malai, cu branza si marar.
Acum le-a facut maica-mea, clatite normale, cu faina, iar eu am profitat pentru Miercurea fara carne. Deh, fan branza š
Ca sa am si-un gust dulce-acrisor, am decorat clatitele cu sos de rodie.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 mi-am adus aminte ca e Martie. Daca tot e atmosfera de primavara si-n calendar si pe-afara, mi-a venit dor de gustul de zarzare si caise verzi. De-alea mici, dupa ce cad florile si mai trec 10-12 zile. Si cum nu gasesc zarzarele, am cautat gustul in kiwi.
Bine, kiwi este acid insa este mai zemos si nu la fel de amarui cum sunt zarzarele sau caisele verzi. Pentru a mai indulci aciditatea si pentru un plus de amareala am apelat la ciocolata neagra.
La pranz am avut mancare de fasole verde cu mamaliga coapta. Nu e prima data cand mananc asa ceva, insa in alte ocazii a fost salata de fasole verde.
Acum e mancare de fasole, tocmai buna pentru a fi savurata. Mihaela Bilic ne spune ca fasolea verde este saraca in calorii si este usor digerabila, pretandu-se pentru perioadele de slabire sau detoxifiere
Daca tot vorbim de primavara, seara ma pregatesc pentru o ciorba de spanac. Sunt si cateva oua „presarate” pe-acolo, care au fiert in ciorba si s-au inverzit de ciuda si de la spanac. Mai adaug o lingura de smantana si e numai buna. Popeye Marinarul ma fac š Sau marinatul?
Bag si-o pizza Quattro Formaggi, ca mi s-a cam facut dor. Plus ca am ceapa verde si praz, care merg la o astfel de pizza cu branza.
Pofta buna fara carne!
Update:
Va poftesc si la Brindusa pentru un bors de legume.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa aveti pofta,mii pofta de clatite,trimite si mie macar o portie.
Daniel Botea
Sa vad daca mai sunt š