Cat timp este de sezon, profit de leurda la Miercurea fara carne. Dupa cum o sa vedeti, azi am avut din plin pentru ca „usturoiul salbatic” este foarte sanatos. Pe langa eliminarea toxinelor, are si efecte antiseptice, antibacteriene si antifungice asemenatoare cu usturoiul. De aceea este considerata o planta medicinala.
Nici anul trecut n-am ratat sezonul de leurda.
Clompi cu leurda la Miercurea fara carne
Pentru de dimineata am amestecat oua de tara, leurda si branza.
Puse la copt (fara ulei) in tigaia de clatite. Ca sa-si merite numele de CLOMPI, am intors OMleta ca pe CLatita.
Si pe urma a revenit in pozitia initiala.
Doar cateva momente, ca sa primeasca toping-ul de cascaval si ketchup, pentru a arata ca o PIzza 🙂
Voila de vezi, CLOMPI cu leurda.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o ciocoporto. Adica ciocolata neagra (Heidi Extreme 85%) cu portocala.
A cam trecut sezonul portocalelor, dar am nimerit unele zemoase si mai acrisoare. Tocmai bune sa inlocuiasca lamaile care sunt foarte scumpe. E buna si vitamina C din portocale, nu doar cea din lamai.
La pranz am avut ciorba de urzici, cu sana si cu hrean.
Am spalat urzicile din mai multe ape.
Apoi doamna mea le-a mai pus morcov, ceapa calita, orez si ulei si a iesit minunatia asta. Sa nu uit ca este acrita cu corcoduse verzi, pastrate in congelator din sezonul trecut.
Am completat cu camembert copt pe mamaliga, preparat tot in tigaia de clatite. Ca sa mearga si-un pahar de vin rosu.
Seara ma pregatesc pentru o salata orientala, in care am sa pun… leurda. Pai da, nu degeaba zice Oana Cuzino ca leurda este buna cruda. Ca sa-si pastreze toate substantele active:
- carotenoizi,
- vitaminele A si C,
- uleiuri volatile
- săruri minerale de calciu,
- fier, fosfor, natriu si cupru.
Uite cum arata toate astea intr-o salata 🙂
Am mai adaugat si castravete murat si as mai fi pus si ceapa rosie, daca as mai fi avut 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei