Pofta de capsuni si de stimuli buni :)

Natura n-a tinut cont nici de pandemi si nici de restrictii. Ba dimpotriva, si-a vazut de treaba nestingherita si mai putin poluata. Asa ca daca ati iesit din izolare cu pofta de capsuni, va inteleg pe deplin. Eu am prins ultimele capsuni din gradina de la tara. Bune, da’ putine 🙂 Insa m-am razbunat cu dulceata de capsuni.

Pofta de capsuni

Nu-i asa ca si voua va plac capsunile? Dar stiti cat de speciale sunt fructele astea delicioase?

In primul rand, sunt printre putinele fructe care au semintele la exterior. Si multe. Pe langa gustul si aromele specifice, crantz-ul semintelor adauga unicitate acestui fruct.

Unii le considera afrodisiace. Nu ma refer aici la fantezii cu frisca si capsuni, ci la obiceiurile culinare perpetuate in Franta vis a vis de micul dejun al tinerilor casatoriti.

S-ar putea sa fie si afrodisiace, insa in primul rand sunt sanatoase si gustoase. Capsunile sunt bogate in vitamina C, magneziu, potasiu, antioxidanti si diverse minerale. Poti chiar sa slabesti daca tii o dieta cu capsuni. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, ci pe Oana Cuzino.

Ma opresc aici, ca-mi ploua in gura si nu mai am capsuni in frigider. Compensez insa cu dulceata din camara, fara zahar.

Clatite cu dulceata de capsuni

Acum sa nu spuneti ca voi n-ati facut clatite in perioda de izolare. Nu va cred, dupa ce a disparut faina din rafturile magazinelor. Dar mai ales dupa ce au inceput sa apara pozele cu clatite pe retelele sociale 🙂

pofta de capsuni si de clatite

Spuneam de dulceata de capsuni fara zahar, pentru ca eu mi-am propus sa slabesc in perioada de izolare. Si sa mananc cat mai sanatos.

Am reusit si sa slabesc, si sa mananc sanatos 🙂  Am noroc ca dulceata de capsuni n-are zahar, dar are busuioc 🙂 La ingrediente gasiti „green sugar”, un indulcitor natural recomandat de Societatea de Nutritie din Romania. Are zero calorii si zero indice glicemic, deci stau linistit in ceea ce priveste kilogramele.

Recunosc ca m-am dedat si la specialitati artizanale si naturale de dulceata de capsuni cu Pinot Noir si condimente. Merge o lingurita peste gris cu lapte, tocmai bine incat sa-mi amintesc de gusturile copilariei.

Ma opresc aici, desi mai stiu cateva combinatii de vinuri si branzeturi la care o lingurita de dulceata de capsuni iti duce papilele in al noualea cer 🙂

Voi ce experiente cu capsuni aveti in aceasta perioada?

Spor capsunitor!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.