Ieri am fost la tara, sa-i duc mancare tatalui meu. Cum da caldura se muta la casa de la tara si are grija de gradina, de pui si de purcel 🙂 Mai un pescuit, mai lucru prin gradina, duce o viata de pensionar natural. Ei bine, m-am intors cu o sticla de lapte de tara, de-ala gros si gustos. Si-am poftit la gusturile copilariei, ca tot am prins ultimele capsuni din gradina.
Gusturile copilariei la micul dejun
Nu stiu cum erati voi in copilarie, dar la mine micul dejun avea treaba cu laptele. O varianta era orez cu lapte, fidea cu lapte sau gris cu lapte. A doua varianta consta intr-o cana de lapte fiert, cu unt, dulceata si branza. Ei bine, le-am retrait pe ambele la Miercurea fara carne, actualizate la vremurile noastre. Sa le luam pe rand, de la stanga la dreapta 🙂
Branza a fost prezenta sub forma de placinte. Placinta cu branza si spanac, dar si placinta cu branza sarata. A mers si-o ceapa verde la asemenea bunatati, chiar daca n-a mai avut loc in poza.
Apoi gris cu lapte, peste care am pus dulceata de capsuni. Nu mult, o capsuna si dulceata care s-a mai scurs pe langa 🙂
Acum, trebuie sa recunosc. Buna si capsuna de la tara, culeasa de mine. Insa cea din dulceata este ceva mai speciala si are un gust deosebit. Ati gustat vreodata dulceata de capsuni cu Pinot Noir? Are si condimente, iar gustul este savuros. De genul putin da’ bun, din gama Gourmet.
Am continuat gusturile copilariei cu unt. Aici insa am actualizat puternic.
Voi mancati unt de arahide?
A fost unt de arahide, peste care am pus sirop de artar. Nord-americanii mananca mult unt de arahide, asa ca am zis sa acompaniez cu un sirop din zona, pe care-l stiu din Canada.
De ce credeti ca frunza de artar este simbolul Canadei? Ca s-au dedulcit la sirop 🙂
Untul de arahide este foarte consistent. Are suficiente calorii, 677 kcal/100 grame, astfel incat l-am pus pe o foita de paine Wasa. Mie-mi plac alunele cu sare, deformatie profesionala de la bere. Asa ca am presarat si un pic de sare. Am pus si sirop de artar si a fost bestial.
Nu stiu daca voi ati mancat in copilarie combinatia asta de dulce-gras-sarat. Eu puneam unt pe paine, dulceata sau marmelada peste, iar deasupra tuturor o bucata de branza sarata. Asa ca nu mi se pare ciudat, ba chiar imi aduce aminte de copilarie. Imi place combinatia de dulce-sarat, de exemplu in inghetata cu alune sarate. Ei, cam asemenea curcubeu am simtit de dimineata pe cerul gurii.
Recunosc ca nici eu n-am mancat foarte mult unt de arahide, desi l-am mai savurat la Miercurea fara carne. Daca nu l-ati incercat pana acum, aflati de la Oana Cuzino care sunt beneficiile untului de arahide.
Cele mai importante mi s-au parut beneficiile referitoare la scaderea colesterolului, reducerea riscului de diabet si a aparitiei calculilor biliari. Atentie insa, sunt si persoane alergice la untul de arahide. Din fericire nu ma numar printre ele 🙂
Azi am incercat unt de arahide crocant. Chiar asa este, „crunchy”, se vad bucatile de alune cu ochiul liber.
Va dati seama ca dupa un astfel de mic dejun fabulos, am avut o zi perfecta 🙂
Am avut si cruditati la Miercurea fara carne
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut traditionala ciocolata neagra cu portocala. Profit de faptul ca inca se mai gasesc portocale zemoase si gustoase.
Am profitat si de ceapa si usturoiul verde de la tara, ca sa mai fac un Clompi 🙂 Nu stiu cat timp ne mai bucuram de ele, asa ca le-am bagat cu drag in meniu.
Ca sa am si cruditati la pranz, am facut o salata de rucola, cu ceapa verde, ridichi rosii, marar si ultimele rezerve de masline de Thasos 🙂 Am mai pus lamaie verde si ulei de masline si uite vedeta 🙂
Seara o inchei cu ciorba de dragavei, acrita cu corcoduse verzi 🙂
Ca sa mai schimb culoarea, am imbogatit-o cu sana.
Recunosc ca am mai completat cu placinta cu branza ca sa mearga si-un pahar de vin 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei