Pentru ca am apreciat interschimbarile dovlecel-castravete, azi le duc la un nou nivel: castraveti pane 🙂 Va explic imediat contextul, dupa ce saptamana trecuta am fost in vacanta si nu am respectat Miercurea fara carne.
Ati mancat vreodata salata de dovlecei zucchini? Am gasit-o intr-o carte de retete cu salate. Dar nu m-am oprit aici, ci am pus zucchini in salata orientala si-n Clompi 🙂
Ba mai mult, saptamanile trecute aveam o salata de fel-de-fel (valeriana), in care am vrut sa adaug castraveti. Cum in frigider aveam doar dovlecei romanesti, am inlocuit cu succes castravetii. Nu era chiar aroma de castravete, insa gustul dovlecelului din salata a fost interesant. Asa ca azi m-am gandit sa inlocuiesc dovleceii cu castravete verde si sa compar 🙂
Pentru de dimineata am avut dovlecei pane, inconjurati de rosii uscate, masline si ardei umpluti cu branza 🙂 Dovleceii i-am impodobit cu dulceata de ardei iute.
Am completat cu iaurt si clatita cu branza, in amintirea diminetilor de vacanta in Grecia, cu placinta si iaurt de capra.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar cu ciocolata neagra. Mar cules de mine dintr-un pom pe marginea Jiului, cand am fost la recoltat de pet-uri.
Castraveti pane la pranz
La pranz am pregatit doua feluri de castraveti si-un dovlecel, pe care i-am preparat pane. Am avut si castraveti cornison mai mici, dar si din aceia mai mari, pe care de obicei ii murez cu sare si marar.
Am impartit dovlecelul si castravetii in 2, pentru ca i-am facut pane si cu faina si cu malai. Deh, fan mamaliga.
Mai intai am facut pane-urile cu faina.
Pe urma am mai prins experienta si am trecut la malai.
Dupa cum se vede n-am folosit ulei, ci doar tigaia incinsa de teflon.
Pentru ca am pomenit mai inainte de salata orientala, mi s-a facut pofta. Asa ca o am in plan pentru seara.
Deocamdata am fiert cartofii.
Iar mai pe seara ii imbogatesc cu ceapa, masline, lamaie si ulei de masline, marar si 1 ou fiert.
Am revenit mai pe seara cu imagini, dupa un pahar rece de vin 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
Pentru ca eu n-am avut gogosari in program, va invit la Brindusa pentru o mancarica de gogosari putin picanta.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
M-ai dat pe spate si sunt curioasa cum sunt la gust castravetii,arata foarte bine meniul tau!
Daniel Botea
Seamana un pic cu dovleceii pane, insa au alta consistenta si alt gust 🙂