Mult verde la Miercurea fara carne

Daca tot suntem in plina canicula, am zis sa fie mai mult verde la Miercurea fara carne. Nu de alta, dar sa ne simtim mai fresh 🙂

Mult verde la micul dejun

Pentru de dimineata am avut 3 nuante de verde, pe aceeasi nuanta de paine Wasa 🙂

 

mai mult verde la Miercurea fara carne

De la stanga la dreapta pesto de legume verzi si napi, crema de avocado, iar la final pasta de masline verzi. Crema de avocado inseamna avocado cu smantana, lamaie si ardei verde si/sau rosu. Pe scurt, un guacamole fara usturoi 🙂

Ca sa avem contrast am pus si cate o maslina de Thassos pe fiecare felie.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am virat culoarea un pic spre galben. Adica am dat-o pe banane si ciocolata neagra, cu continut de 85% cacao.

ciocolata neagra si banana

Ca sa pregatesc masa de pranz si ca sa fac trecerea de la verde, la galben spre rosu, va aduc aminte dialogul din piata:

– Nu va suparati, da’ rosiile astea sunt cam galbene.
– Pai da, pentru ca sunt inca verzi 🙂

La pranz am avut supa crema de rosii. Am avut si crutoane de paine cu maia si ceapa, peste care am pus o mamaliga coapta. Asta ca sa facem trecerea spre galben. Iar peste mamaliga am topit o branza, ca sa se lipeasca bine verdeturile de Provence 🙂

supa crema de rosii cu verdeturi de Provence

Si uite-asa, de la rosii am revenit la verde-uscat 🙂

Verde si seara

Seara ma asteapta inca o portie de mamaliga coapta, pe care o mananc alaturi de legume la cuptor.

legume la cuptor si piper verde

Ce credeti ca am presarat de jur-imprejur? Piper verde 🙂

Ca sa fie si legume verzi, fac o salata de castraveti, cu ceapa verde si rosie in acelasi timp 🙂 Daca n-ati inteles, vedeti mai tarziu.

salata de castraveti si mai mult verde

Oricum, va inchipuiti ca la treaba asta o sa mai fie si ceva branzeturi, ca sa mearga bine cu vinul pus la rece in frigider. Pai da, ca doar v-am spus ca am primit abonamentul Wineful, pe care-l golesc cu spor.

mamaliga cu branza si altele

Sus e Mozzarella rasa, pusa peste mamaliga coapta si topita de pofta cand i-am presarat ierburi de Provence.

In stanga, peste Mozzarella am pus dulceata de ceapa rosie. A propos de ceapa, daca nu v-ati prins care-i treaba cu ceapa rosie verde, o aveti pusa separat in farfurie 🙂

In fine, in partea dreapta peste mamaliga coapta am pus dulceata de ardei iute si apoi am presarat Mozzarella rasa.

Pofta buna fara carne!

One Response

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.