Ciuperci gratinate la Miercurea fara carne

Bine ati venit la Miercurea fara carne la inceput de Aprilie. Azi va delectez cu ciuperci gratinate, bulete de cascaval, ciorba de dragavei si altele. Pe care va invit sa le descoperiti in continuare.

Ciuperci gratinate la micul dejun

Pentru de dimineata am avut ciuperci gratinate. Adica ciuperci umplute cu tot felul de legume si acoperite cu branza, inainte de a fi bagate la cuptor.
Nu stiu daca asta a fost reteta folosita de doamna mea, dar aratau la fel cand au fost gata.

ciuperci gratinate

In partea stanga am separat ciupercile. In partea dreapta le-am lasat acoperite de branza.

Le-am asociat cu bulete de cascaval iar pentru a avea si ceva crud, am pus ridichi rosii, de sezon.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar cu ciocolata neagra. De data asta n-am mai uitat sa imortalizez momentul.

mar si ciocolata neagra

La pranz ma asteapta o ciorba de dragavei, cu oua intregi. Stiu ca nu e prea cunoscut dragaveiul prin alte zone, dar prin Oltenia e foarte popular.

ciorba de dragavei

Seara e un pic mai complicat, pentru ca ma intalnesc cu colegii de liceu de acum 30 de ani. Ehehe, ce-a mai trecut timpul!

Pe unii dintre ei nu i-am mai vazut de atunci, ma gandesc daca o sa-i recunosc ­čÖé Nu stiu daca-mi urmaresc blogul. Daca da, o sa ma recunoasca dupa Miercurea fara carne. Si cum azi e Miercuri, am de gand sa-mi comand de mancare ceva corespunzator.

Am vazut prin meniul locatiei supa crema de telina, de morcovi si chiar de praz. Cred ca mai pun si cartofi wedges, ca sa mearga cu bere. Bere Ursus Retro, evidemment, ca doar e o intalnire dupa 30 de ani ­čÖé

Ghinion de nesansa, supa crema a fost doar la meniul zilei, care la ora intalnirii era epuizat. Asa ca am ramas pe bruschete si cartofi prajiti ­čÖé

bruschete

Berea Ursus Retro o regasiti in imaginile de la intalnire.

Daca mai poftiti si la altceva, va las cu chiftele de urzici vii si cu reteta de la Brindusa.

Pofta buna fara carne!

Save

Save

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.