Nu stiu cum va amintiti voi despre copilarie, dar simt ca intineresc-copilaresc de cate ori face maica-mea macaroane cu branza. Secretul este ca pune multe oua de tara, plus branza de tara din plin. Si le lasa pana devin un pic crocante.
Macaroane cu branza la micul dejun
Am inceput dimineata cu un pahar de sana rece, asa pentru inviorare. Am facut si gimnastica de inviorare inainte, iar sana a fost pe post de hidratare. Sau pe post de „laptele si cornul”.
Oricum, m-am simtit ca in vacanta din Grecia, cand mancam dimineata placinta cu iaurt de capra. Doar ca acum in loc de placinta aveam pregatite macaroane. Cam asa arata macaroanele din fata, sectiune transversala si partea de racaiala, care este preferata mea.
Pe sectiunea transversala am presarat piper roz, pentru aroma si pentru un pic de iute, pe langa gustul dulce-sarat.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat ciocolata neagra si resveratrol din prune.
Iar dupa dulcegarii am bagat un ceai revigorant, indulcit cu merisor confiat. Nu stiu cat de bine se se vede merisorul din cana.
Asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca este foarte buna combinatia.
Oua de prepelita la pranz
La pranz am avut varza calita cu dragoste de hashtag #mamaliga. Plus oua de prepelita si un ardei semi-iute.
Am zis plus oua de prepelita, pentru ca sunt un plus pentru sanatate. Am citit mai demult la Oana Cuzino care sunt beneficiile consumului de oua de prepelita. Vi le spun si voua:
- regleaza colesterolul din sange,
- imbunatatesc vederea,
- stimuleaza cresterea copiilor si adolescentilor,
- previn sau amelioreaza alergiile,
- accelereaza metabolismul,
- reduc riscul de piatre la vezica biliara,
- reduc inflamatiile.
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de teci de fasole si alte legume.
Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ca este ciorba de teci de fasole, ci pe imagine. Aici este inainte de a amesteca sana in ciorba 🙂
Mai pregatesc si-o salata „feldefel”, gata spalata, doar sa-i pun marar, patrunjel, ceapa, ulei de masline, lamaie si masline din Thassos.
In amintirea micului dejun cu macaroane cu branza, adaug branza si seara, ca sa mearga bine cu un vin. Iar ca sa ma asigur ca merge nu bine, ci foarte bine, acompaniez cu icre de hering, presarate cu piper roz.
Nu stiu de ce, dar combinatia m-a dus cu gandul la un rosé din frigider, Busuioaca de Bohotin.
Azi n-am avut zacusca in meniu, dar gasiti un ceaun de-al mare la Brindusa 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
un meniu bogat,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Am, dar poftesc inca de ieri la zacusca ta 🙂