Macaroane cu branza prea ca la tara la Miercurea fara carne

Nu stiu cum va amintiti voi despre copilarie, dar simt ca intineresc-copilaresc de cate ori face maica-mea macaroane cu branza. Secretul este ca pune multe oua de tara, plus branza de tara din plin. Si le lasa pana devin un pic crocante.

Macaroane cu branza la micul dejun

Am inceput dimineata cu un pahar de sana rece, asa pentru inviorare. Am facut si gimnastica de inviorare inainte, iar sana a fost pe post de hidratare. Sau pe post de „laptele si cornul”.

Oricum, m-am simtit ca in vacanta din Grecia, cand mancam dimineata placinta cu iaurt de capra. Doar ca acum in loc de placinta aveam pregatite macaroane. Cam asa arata macaroanele din fata, sectiune transversala si partea de racaiala, care este preferata mea.

macaroane cu branza

Pe sectiunea transversala am presarat piper roz, pentru aroma si pentru un pic de iute, pe langa gustul dulce-sarat.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat ciocolata neagra si resveratrol din prune.

prune si ciocolata neagra

Iar dupa dulcegarii am bagat un ceai revigorant, indulcit cu merisor confiat. Nu stiu cat de bine se se vede merisorul din cana.

ceai revigorant dupa macaroane cu branza

Asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca este foarte buna combinatia.

Oua de prepelita la pranz

La pranz am avut varza calita cu dragoste de hashtag #mamaliga. Plus oua de prepelita si un ardei semi-iute.

varza calita cu dragoste de mamaliga

Am zis plus oua de prepelita, pentru ca sunt un plus pentru sanatate. Am citit mai demult la Oana Cuzino care sunt beneficiile consumului de oua de prepelita. Vi le spun si voua:

  • regleaza colesterolul din sange,
  • imbunatatesc vederea,
  • stimuleaza cresterea copiilor si adolescentilor,
  • previn sau amelioreaza alergiile,
  • accelereaza metabolismul,
  • reduc riscul de piatre la vezica biliara,
  • reduc inflamatiile.

Seara ma pregatesc pentru o ciorba de teci de fasole si alte legume.

ciorba amestecata

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ca este ciorba de teci de fasole, ci pe imagine. Aici este inainte de a amesteca sana in ciorba 🙂

ciorba de pastai de fasole

Mai pregatesc si-o salata „feldefel”, gata spalata, doar sa-i pun marar, patrunjel, ceapa, ulei de masline, lamaie si masline din Thassos.

salata feldefel

In amintirea micului dejun cu macaroane cu branza, adaug branza si seara, ca sa mearga bine cu un vin. Iar ca sa ma asigur ca merge nu bine, ci foarte bine, acompaniez cu icre de hering, presarate cu piper roz.

 

icre si rose

Nu stiu de ce, dar combinatia m-a dus cu gandul la un rosé din frigider, Busuioaca de Bohotin.

Azi n-am avut zacusca in meniu, dar gasiti un ceaun de-al mare la Brindusa 🙂

Pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.