Patura grea pentru nopti cu somn usor

V-am spus mai demult ca am experimentat somnul cu o patura ponderata. Pentru ca atunci era prea cald, n-am reusit sa dorm toata noaptea imbratisat de Hug Me Blanket. Acum a venit cu adevarat toamna si pot sa afirm ca somnul cu patura grea este deosebit de usor.

Hug me blanket

Experiente cu patura grea

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu am prins plapumile alea grele de la bunici. Sub care adormeam iarna instant, cu foc in soba si frig dimineata cand se racea soba. Insa de curand am experimentat senzatia si-n plina vara. Am fost la scoala de vara No.Mad, iar noaptea, in plina vara, era frig de munte autentic.

foc de tabara la NoMad Outdoor Camp

In camera am avut plapuma de-aia grea, sub care am adormit imediat ce-am pus capul pe perna. Chiar daca m-am culcat mai tarziu decat de obicei, m-am trezit dimineata fresh si cu pofta de alergare. Adica am avut parte de un somn odihnitor, chiar daca au fost mai putine ore.

Ei bine, asta este senzatia si acum de cand dorm cu patura ponderata de la Hug Me Blanket. Adorm imediat seara, indiferent de ora de culcare, iar dimineata ma trezesc odihnit. Adica nu simt nevoia aia sa pun alarma peste 15-30 de minute ca sa dorm mai mult. S-a intamplat asta chiar si-n weekend, cand am pus ceasul sa sune la 8 si m-am trezit fara alta amanare. Iar la alergare am fost in forma mare.

Efecte secundare

Imbratisarea cu greutate are si efecte „secundare”. Obisnuiesc ca atunci cand vin de la job sa iau o pauza de calculator sau mobil pana pe la ora 19:00. Asta inseamna ca de la ora 16:00 pana la 19:00 este perioada fara ecrane. Nu reusesc chiar in fiecare zi, dar in majoritatea pana la 19:00 nu pornesc calculatorul, iar mobilul este pe silentios.

De cele mai multe ori ma trantesc in pat timp de 1 ora. Nu dorm intotdeauna, dar macar „odihnesc ochii”. De multe ori nici nu-mi mai pun alarma, pentru ca ceasul interior s-a obisnuit si ma trezesc dupa aproximativ 1 ora. Mai putin acum, cand patura grea ma adanceste intr-un somn greu. Asa se face ca am zis sa stau un pic in pat la ora 18:00 si m-am trezit la 20:30 šŸ™‚ De-atunci m-am invatat minte si pun alarma peste fix o ora.

Alte efecte au legatura cu miscarea si cu febra musculara. Stiu deja ca atunci cand fac febra musculara la picioare imi trece mai repede daca iau pantalonii de compresie. Dar ce fac daca febra musculara e in tot corpul? Ma bazez pe greutatea paturii, iar ea nu ma dezamageste si face intotdeauna o compresie uniforma.

Si am mai observat ceva. De cand dorm foarte bine, nu mai simt nevoia sa iau energie suplimentara din mancare. Ma trezesc suficient de energizat, fac inviorarea de dimineata, in weekend alerg in parc si asta se vede si pe cantar. Am scazut sub 74 de kg, dupa ce am mai avut unele acumulari dupa vacanta din Grecia sau dupa multele bunatati din Delta.

In concluzie sunt foarte multumit de patura ponderata, ceea ce va doresc si voua.

patura grea de la Hug Me Blanket

Spor odihnitor!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.