Placinta cu spanac si branza la Miercurea fara carne

Azi mi-am amintit de diminetile din Grecia, cand incepeam ziua cu iaurt de capra si placinta cu spanac si branza. Doar ca acum am dat-o pe produse romanesti.

Placinta cu spanac si branza dis de dimineata

Pentru de dimineata am avut placinta cu branza sarata si placinta cu spanac si branza. Nu e prima data cand mananc placinta dimineata, doar ca acum am combinat-o cu lapte batut.

placinta cu praz si branza

Desavarsesc micul dejun cu icre de hering, presarate cu piper roz.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am apreciat o gutuie de sezon si o ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

ciocolata neagra si gutuie

Am aflat despre beneficiile gutuilor pentru sanatate de la Oana Cuzino. Va spun si voua cateva, sa nu ziceti ca n-ati stiut:

  • ajuta la slabit,
  • amelioreaza si trateaza problemele gastrointestinale,
  • au proprietati antiinflamatoare,
  • trateaza greata si varsaturile,
  • regleaza tensiunea arteriala,
  • stimuleaza circulatia sanguina.

Am facut si-un ceai de muguri de brad, cu merisoare. Merge numai bine de incalzire in zilele reci de toamna. Plus ca face bine si la gat.

ceai de muguri de pin si merisoare

Dupa asemenea mic dejun sanatos, cu produse de sezon, pastram linia si-n continuare

La pranz merge de minune o ciorba de praz si tot felul de legume. I-am pus si-un ardei iute, ca sa am toate gusturile la Miercurea fara carne.

ciorba de praz si legume

Seara bag o salata de verdeturi cu ceapa verde. O dreg cu ulei de masline, lamaie si masline de Thassos. Pun si-un pic de branza, ca sa mearga cu un vin alb. Mai presar si piper roz, pentru aroma inconfundabila.

salata de verdeturi fel de fel

Si ca sa fiu sigur ca merge vinul, completez cu macaroane cu branza.

macaroane cu branza

Iar mai pe seara, la meciul de Champions League  intre Juventus si Barcelona, bag un pahar de vin rosu. La temperatura camerei, ca sa-i simt bine aromele si gustul. Cred ca merg si niste alune sarate la o asemenea inclestare pe teren.

Daca vreti ceva dulce, va invit la Brindusa pe blog, la o tarta cu dovleac.

Pofta buna fara carne!

 

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.