Am mai avut gris cu lapte la Miercurea fara carne, cand am rememorat gusturile copilariei. Doar ca acum este ceva mai sofisticat, am facut grisul pane, dupa o reteta de la Avis 3000. Pai daca nu mai mergem #prinHD, macar ne amintim de retetele lor 🙂
Gris cu lapte pane
Mai intai a facut doamna mea grisul, ca la reteta:
- 1 litru de lapte,
- 60 grame zahar,
- esenta de vanilie,
- 200 grame gris,
- 150 grame faina alba,
- 150 grame pesmet fin,
- 2-3 oua mari.
Va rog sa cititi si recomandarile voioase pentru a fi siguri de reusita 🙂
Bucatile de gris le-a dat prin oua si faina, ca sa-l faca pane. Dar am preferat sa coacem grisul in cuptor, nu sa-l prajim in ulei. Pe motiv de sanatate, ca sigur era mai gustos in varianta prajita. Asa arata tava proaspat scoasa din cuptor.
Grisul pane e bun si cald, dar mie mi-a placut mai mult dupa ce s-a racit.
Sa vedem ce-a iesit, seamana cu reteta din calendar? Variantele reale sunt cele cu dulceata pe ele 🙂
Acum l-am combinat in 2 directii opuse. Prima data am pus peste grisul pane dulceata de portocale si masline verzi din Grecia. Iar peste a doua bucata am pus dulceata de ardei iute, neaosa si buna 🙂
Dulceata de portocale cu masline accentueaza gustul dulce al grisului cu lapte. Pe cand iuteala ardeiului echilibreaza gustul dulce.
Ca sa fie si ceva de sezon la micul dejun, am adaugat dovleac la cuptor. Dar inainte de toate a fost un paharel de lapte batut. Am inteles ca e priceless dimineata pentru a echilibra flora intestinala.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat struguri din bolta de la tara si ciocolata neagra, Heidi Dark Extreme 85% cacao.
Si ceai de soc cu merisoare, preventiv si ca sa mai atenuam din racoare 🙂
Clompi cu pra(n)z
La pranz am apreciat din nou specificul toamnei si-am facut un Clompi cu praz.
Adica in clatita-omleta-pizza facuta cu oua de tara, am pus branza de tara si praz din gradinta de la tara. Prea ca la tara 🙂 Recunoc insa ca mararul si patrunjelul au fost din piata.
Ca sa fie si ceva crud, am completat cu o salata de varza.
Seara am avut orez cu ciuperci, mancare de spanac si icre de hering, ca sa mearga bine si-un vin.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei