Rose cu praz la Miercurea fara carne

Rose cu praz am experimentat azi la Miercurea fara carne. Nu va speriati, nu este vin rose. Nici macar spumant, care ar merge totusi de dimineata. Este zeama de varza rose, care s-a colorat de la sfecla rosie 🙂

Zeama de varza rose cu praz la micul dejun

Praz cu zeama de varza am mai mancat iarna trecuta, la inceput de an 2022. Doar ca nu era culoarea asta frumoasa.

V-am povestit ca asa mancam in vacanta de iarna la tara:

  • paine prajita pe plita cu margarina, ca unt n-aveam,
  • zeama de varza cu praz,
  • ridichi negre,
  • eventual si ceai.

Acum am reinterpretat savoarea copilariei cu paine cu maia si ceapa, coapta in tigaia de clatite. Pe jumatate de felie am pus unt, pe cealalta jumatate o branza untoasa.

acompaniament la zeama de varza rose cu praz

Am taiat si-o ridiche neagra, pe care am desavarsit-o cu Aperifrais. Pentru culoare am pus si ridichi rosii.

Zeama de varza rose cu praz am presarat-o cu boia dulce.

zeama de varza rose cu praz

Dar de ce zeama de varza? Pentru cel putin 2 beneficii sanatoase:

  • imbunatateste digestia,
  • consolideaza sistemul imunitar.

Asta ca sa nu mai spunem ca zeama de varza cu praz este o solutie eficienta antimahmureala, indiferend daca ai baut vin rose, alb sau rosu 🙂

Ceaiul l-am lasat pentru intervalul dulce 09:00 – 11:00, cand am mai executat o portocala cu ciocolata neagra.

ciocolata neagra si portocala

Ciorba de rosii la pranz

La pranz am mancat o ciorba de rosii, desavarsita cu chefir. De obicei imi place ciorba de legume la temperatura camerei, dar pe frigurile astea e mai buna calda.

ciorba de rosii cu chefir si mamaliga coapta

Am racit-o totusi cu un pic de chefir. Si mi-a placut s-o mananc cu mamaliga coapta 🙂

Daca tot am copt mamaliga, am pus la topit si branza Cheddar. Iote ce flori frumoase mi-au iesit 🙂

mamaliga coapta cu Cheddar

Seara am pizza in program, ca sa ma pregatesc pentru o portie de bere in conditii speciale. Vedeti voi in zilele urmatoare.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.