Rose cu praz am experimentat azi la Miercurea fara carne. Nu va speriati, nu este vin rose. Nici macar spumant, care ar merge totusi de dimineata. Este zeama de varza rose, care s-a colorat de la sfecla rosie 🙂
Zeama de varza rose cu praz la micul dejun
Praz cu zeama de varza am mai mancat iarna trecuta, la inceput de an 2022. Doar ca nu era culoarea asta frumoasa.
V-am povestit ca asa mancam in vacanta de iarna la tara:
- paine prajita pe plita cu margarina, ca unt n-aveam,
- zeama de varza cu praz,
- ridichi negre,
- eventual si ceai.
Acum am reinterpretat savoarea copilariei cu paine cu maia si ceapa, coapta in tigaia de clatite. Pe jumatate de felie am pus unt, pe cealalta jumatate o branza untoasa.
Am taiat si-o ridiche neagra, pe care am desavarsit-o cu Aperifrais. Pentru culoare am pus si ridichi rosii.
Zeama de varza rose cu praz am presarat-o cu boia dulce.
Dar de ce zeama de varza? Pentru cel putin 2 beneficii sanatoase:
- imbunatateste digestia,
- consolideaza sistemul imunitar.
Asta ca sa nu mai spunem ca zeama de varza cu praz este o solutie eficienta antimahmureala, indiferend daca ai baut vin rose, alb sau rosu 🙂
Ceaiul l-am lasat pentru intervalul dulce 09:00 – 11:00, cand am mai executat o portocala cu ciocolata neagra.
Ciorba de rosii la pranz
La pranz am mancat o ciorba de rosii, desavarsita cu chefir. De obicei imi place ciorba de legume la temperatura camerei, dar pe frigurile astea e mai buna calda.
Am racit-o totusi cu un pic de chefir. Si mi-a placut s-o mananc cu mamaliga coapta 🙂
Daca tot am copt mamaliga, am pus la topit si branza Cheddar. Iote ce flori frumoase mi-au iesit 🙂
Seara am pizza in program, ca sa ma pregatesc pentru o portie de bere in conditii speciale. Vedeti voi in zilele urmatoare.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei