Despre vin cu Marina, Alex si Vlad

Fiind perioada asta de pandemie, izolare si carantina, nu mai avem cum sa savuram degustarile offline. Insa ne alinam online cu evenimente despre vin.

Sunt multe degustari online in diferite formate, dar cu un factor comun: vinurile sunt de la o singura crama. Se vorbeste despre crama si apoi despre vinuri, iar cateodata se puncteaza vinurile. Mai sunt surprize sau trageri la sorti, ca sa fie evenimentul cat mai placut pentru cei care urmaresc online.

Acum am fost curios sa urmaresc o degustare la care vinurile erau de la crame diferite. Am facut si noi o astfel de super degustare cu vinuri oltenesti de la Avincis, Corcova si Vinarte. Atunci tema a a fost legata de vinurile oltenesti, acum eram curios sa descopar tema acestei degustari online.

despre vin cu Marina, Alex si Vlad

Despre vin cu Marina, Alex si Vlad

Cu Vlad Dulea m-am intalnit prima data in 2012 la o bere alaturi de blogolteni. Acum doar ne-am amintit de bere, insa a fost vorba despre vin.

varianta nerazanda

Pe Marina Samoila am cunoscut-o la aniversarea Winelover 2017, cu ocazia vizitei la Cramele Recas.

Marina Samoila

Apoi ne-am mai intalnit la targurile de vin si la evenimentele din domeniu. Iar pe Alex Dona l-am cunoscut la aceasta degustare online.

Acestea fiind datele, a urmat o excursie virtuala prin mai multe zone viticole din Romania:

  • Liliac Sparkling,
  • Villa Vinea Selection Fetească Regala,
  • Crama Vinarte Nedeea Rosu,
  • Via Viticola Sarica Niculitel Epiphanie Fetească Neagra.

Dintre vinurile degustate online, stiam deja despre Liliac Sparkling si despre olteanca Nedeea.

Sparkling-ul l-am gustat cu ocazia unui wine trip Liliac, inainte de a fi pus pe piata. Cum se face in astfel de cazuri, am lasat cate un mesaj pe sticla surpriza.

Sparkling by Liliac semnat la Spectacular Wine Trip

L-am degustat insa si pe indelete la o degustare in Craiova, alaturi de Miron Radic.

Nedeea de la Vinarte am descoperit-o la o degustare epocala Branzeturi cum se cuVin la Craiova.

Mi-a placut foarte mult asa ca l-am savurat si cu ocazia BYOB Winelover 2017 printre vinuri internationale.  Dar cea mai buna dovada este ca l-am ales printre vinurile de la disertatia pentru master.

deadline-uri la final de Mai

Cum disertatia mea a avut legatura si cu branza, am avut ceva interventii pe aceasta tema la intalnirea online cu Marina, Alex si Vlad. Cu aceasta ocazie am descoperit si liantul intre vinurile propuse si formatul emisiunii.

Mi-a placut formatul degajat, presarat cu amintiri, intrebari si glume. A fost un limbaj accesibil tuturor pasionatilor de vin, interactiunea pe chat-ul evenimentului fiind o dovada in acest sens.

Intalnire intre prieteni la un vin

De exemplu Vlad spunea ca nu-l atrag vinurile acide. Marina incerca sa-l atraga totusi spre aceste vinuri, propunandu-i asocieri culinare potrivite. Si in timp ce Marina ii sugera o branza Brie, eu ziceam pe chat de Camembert 🙂

Despre vin si Camembert

Iar la un spumant matinal i-am propus un Clompi de care sa se bucure si Dana 🙂

dspre vin si Clompi

O alta idee pe care a avut-o Alex a fost sa spunem o carciuma si un preparat cu care am asocia vinul care era in discutie. Au si o promotie interesanta in aceasta saptamana. Daca le trimiti bonul fiscal de la comanda de la o crasma, ai 10% reducere la comanda de vin de la ei. O modalitate de a ajuta HoReCa pe timp de pandemie.

Irish Ribs de la Ribs House

Si amintind el un loc din Bucuresti care ar merita canonizat sau sanctificat pentru bunatatile de-acolo, mi-a dat si prilej de glume 🙂

Vlad s-a bucurat cand am trecut la vinurile rosii, pe care nu le degustase.

Vlad si Nedeea Vinarte

Pana sa traga ei concluziile, am confirmat ca Nedeea a fost cel mai versatil vin de la disertatie.

Nedeea cel mai versatil vin

La Epiphanie discutia s-a mutat si la eticheta, la semnificatie si la asteptari.

contraeticheta Epiphanie despre vin

Fetească Neagra Epiphanie de la Sarica Niculitel nu mai gustasem, insa dupa descrierilor lor mi-am facut o idee.

Grana Padano

Asta dupa ce Vlad a zis ca ar visa la niste paste Quattro Formaggi langa Feteasca Neagra. Iar dupa ce Marina a plusat cu Brillat Savarin cu trufe, am avut o imagine si mai completa. N-am renuntat la Grana Padano, insa am reformulat in minte.

O „roata” de Grana Padano in care se bucataresc paste cu trufe 🙂

paste in Grana Padano

N-am apucat sa mai scriu pe chat, insa asta este concluzia serii: discutiile si experientele s-au completat armonios.

Nu mai zic ca participarea mea la evenimentul online s-a completat cu o sticla de Epiphanie Feteasca Neagra de Sarica Niculitel.

Epiphanie Feteasca Neagra Sarica Niculitel despre vin

Deocamdata am prestat doar analiza vizuala exterioara exclusiv pentru sticla. Urmeaza si analiza senzoriala interioara, mai ales ca am primit si fisa de degustare.

Fisa degustare despre vin

 

Multumesc si hai noroc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.