Telemunca in siguranta si cateva sfaturi de la CERT-RO

Stiti deja ca sunt in carantina dupa test pozitiv la covid. Am avut noroc de simptome usoare, deci n-am avut nevoie de concediu medical, spitalizare sau altele mai nasoale. Dar sunt consemnat la domiciliu timp de 2 saptamani, perioada in care prestez din telemunca. Ei bine, tocmai telemunca in siguranta este subiectul de azi.

telemunca in siguranta

Telemunca in siguranta

Lucrul de acasa ne fereste de riscurile pandemiei, insa ne supune unor riscuri de securitate cibernetica. Am vazut azi pe Twitter un anunt de la Agerpres pe tema sigurantei in telemunca.

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica, adica CERT-RO, revine periodic in atentia noastra atunci cand se vorbeste despre virusi informatici, atacuri cibernetice etc. Cum virusul care a declansat pandemia ne-a bagat pe multi in case si-n telemunca, au crescut si provocarile legate de siguranta.

N-am sa detaliez materialul de la Agerpres, aveti in link-ul de mai sus toate informatiile. Insa am sa evidentiez sfaturile pentru angajati.

siguranta cibernetica pentru angajati

Si pentru angajatori.

siguranta cibernetica pentru angajatori

Si pentru unii, si pentru altii cred ca ar fi de folos sa arunce din cand in cand un ochi pe CERT-RO. Nu de alta, dar acolo gasesti tot felul de informatii utile.

De exemplu despre notificari false cu actualizari Microsoft Teams. Microsoft avertizeaza ca notificarile apar chiar in rezultatele cautarilor pe Google.

Alt exemplu este o campanie de phishing pentru Office 365. Ca tot este un subiect de sezon, poate vreti sa va informati despre plati online sigure pentru cumparaturile de Black Friday. Alte subiecte abordate in aceasta saptamana se refera la:

  • troian bancar pentru Android,
  • Google Store Play, principala sursa de malware pentru Android,
  • pachet npm fals pentru Discord.

Daca nu aveti legatura cu subiecte ca Teams, Android, Google Store Play, Discord, Office 365 sau plati online, puteti sa stati linistiti. Daca nu, ar fi bine sa aruncati zilnic o privire la CERT-RO.

Spor in siguranta!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.