Concert de oboi la Filarmonica Oltenia, online, Vineri 20 Noiembrie ora 19:00

Dupa Bach Friday si „simfonia” de ieri, azi revin la evenimentele culturale locale. Va invit la un inedit concert de oboi, din nou online, la Filarmonica Oltenia Craiova.
Concert de oboi la Filarmonica Oltenia Craiova

Concert de oboi, suita si simfonie

Tot cu Bach incepem, dar iata programul complet al serii de Vineri, 20 Noiembrie. Sub bagheta dirijorului Dumitru Carciumaru vom asculta urmatoarele piese:

  • Johann Sebastian Bach: Suita nr. 3 in D major pentru orchestra, BWV 1068,
  • Alessandro Marcello: Concertul in Re minor pentru oboi si orchestra,
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 25 în Sol minor, K. 183.

In legatura cu Bach si oboiul, acesta a imaginat un Dublu concert pentru vioara si oboi in Do minor, BWV 1060. Nu l-am ascultat live, dar va fac pofta aici cu o versiune online pe filiera poloneza.

La inceputul anului am apreciat acest concert la Filarmonica Oltenia Craiova, dar nu in varianta pentru oboi. A fost intr-o transcriptie pentru acordeon, vioara si orchestra, De la Classic la Jazz.

Vineri vom asculta Bach Suita nr. 3 in D major pentru orchestra, BWV 1068. Exista mai multe variante ale acestei suite. De exemplu aici este o suita „orchestrala” fara instrumente de suflat.

Iar aici aceeasi suita cu instrumente de suflat.

Care va place mai mult? Sunt curios cu care varianta a suitei ne va incanta Filarmonica Oltenia si daca vom avea si aici sunet de oboi.

Revenind la oboi, nu cred ca am avut ocazia sa urmaresc live concerte cu acest instrument in prim-plan. Oboiul va fi cu adevarat vedeta serii in concertul lui Alessandro Marcello. Partitura solistică va fi interpretată de Cristina Ordean, oboi solo in cadrul Orchestrei Simfonice Bucuresti.

Seara se va incheia cu Simfonia nr. 25 de Wolfgang Amadeus Mozart, cunoscuta si din coloana sonora care deschide filmul „Amadeus” de Miloš Forman.

In speranta ca v-am facut pofta de oboi si de ritmuri clasice, va invit sa urmarim impreuna concertul online Vineri, 20 Noiembrie de la ora 19:00. Evenimentul va fi transmis live online pe canalul Youtube al Filarmonicii Oltenia

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.